zoltecek Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 Witam chciałbym wiedziec ile bedzie kosztowac zarejestrowabie motocykla sprowadzonego czyli karta pojazdu,dowody itp oraz jakie dokumenty mi potrzebne (od sprzedawcy)do zarejestrowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flisert Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 Ja kupiłem moto w pażdzierniku 2005 roku (cbr 600), koleś przywiózł mi prosto z Włoch. A więc:urzad miasta - rejestracja, tablica, karta pojazdu, znaczki - 625 złtłumaczenia - 150 złprzeglad - 120 złurzad skarbowy -150 złOC - 40%zniżek - 82 zł A to co dostałem z moto to jak pamiętam: umowa - kupno-sprzedaż książka serwisowa2x kluczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiekHonda Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 Musisz dostać:Brif, wymeldowanie, umowe lub fakture - te dokumenty sa konieczne do rejestracji. Kosztowało mnie to;150zł tłumaczenia120zł przegląd150zł zwolnienie z vat500zł karta pojazdu170zł tablice i dowód Ponad 1tyś zł:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 a ILE KOSZTUJE KOSZT PRZEREJESTROWANIA MOTO(JAK JEST NA POLSKICH BLACHACH)???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 tyle co dowód i tablice+ opłata w US. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 12 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 mam pytanie dotyczasce rejestracji po 1maja jak sprawa sie bedzie miała co to jest za suma od zwolnienia z podatku??czemu az 150zł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 słyszałem że od maja wchodzą przepisy że nie trzeba kart pojazdu wyrabiać :mrgreen: 500 zł na paliwo więcej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 A czy przy motorowerach, też wyrabia się kartę pojazdu?I jak załatwia się zwolnienie z vatu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 12 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 przy motorowerach nie mam kart pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 No ok :D ale pytalem o cene a nie za co mam palcic -bo musze wiedziec ile kasy musze przeznaczyc na ta sprawe ,czyli do posiadaczy jaka to jest kwota w sumie (jesli to ma znaczenie poj.600cm)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 słyszałem że od maja wchodzą przepisy że nie trzeba kart pojazdu wyrabiać :mrgreen: 500 zł na paliwo więcej :D Karta pojazdu będzie, tylko ma być tańsza, chyba coś koło 70zł. ma kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forema Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 A skąd posiedliście info o tańszych kartach pojazdu?? Faktem jest że wysokość opłat za wydanie jest zbyt wysoka i została zaskarżona, ale nigdzie nie znalazłem info o niższej opłacie od maja.Jeśli ktoś ma jakieś źródełka informacji to proszę o info. Podobnie jak inni którzy śwerzo nabyli jednoślad tak i ja wraz z XVS650A czekam na takie "superoszczędne" info :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20 BSA A65 Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 znajomy policjany powiedział że nie bedzie, na nim się opiram w moim stwierdzeniu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 I jak załatwia się zwolnienie z vatu ? Wypełniasz wniosek VAT-24 i składasz w urzędzie skarbowym (do wglądu musisz mieć umowę k-s, stary dowód rejestracyjny + tłumaczenie przysięgłe (jeśli potrzeba) i ksero tych dokumentów). Opłacasz 150zl +7,50 w znaczkach skarbowych i po ok. 4 dniach odbierasz papierek VAT-25, potrzebny właśnie do rejestracji. A że postawienie jednej pieczątki i podpisu na kartce A-4 kosztuje 157,50 to już inna bajka... :D PozdrawiamMaryś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yezoo Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 A skąd posiedliście info o tańszych kartach pojazdu?? Pare linkow:http://www.twoja-firma.pl/wiadomosc/13067,...byc-tansza.html http://www.motokomis.pl/aktualnosci.php?id=64 cytat:"Trybunał Konstytucyjny orzekł, że § 1 ust. 1 rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 28 lipca 2003 r. w sprawie wysokości opłat za kartę pojazdu jest niezgodny: z art. 77 ust. 4 pkt 2 i ust. 5 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym oraz z art. 92 ust. 1 i art. 217 Konstytucji. Powyższy przepis traci moc obowiązującą z dniem 1 maja 2006 r. " Jezeli przepis traci moc to do 1 maja musza wprowadzic nowy przepis, nie maja wyjscia. GOOGLE twoim przyjacielem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi