Muminek Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Tak, tak, coś wytoczyć, nawiercić, nagwintować, zamontować.... i flaszka... a nie narzekać, że nie ma regulacji i się nie da!Przejżę jeszcze i porównam rysunki jutro bo w domu mam tak szybkie łącze modemowe, że jak się loguje na forum to zdążę herbatę zrobić i wypić, hihihi... w Twojej wypowiedzi najbardziej podobała mi się część: .... i flaszka... :biggrin: :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Kurcze nie napisałem modelu w poście wyżej ale gapa ze mnie chodziło mi o MotoGuzzi Griso!Mumin, ale mogłeś też zmienić kolegów, a nie od razu moto... Co cię skłoniło akurat do Duca??? - bierze mnie już...Ja jak nie mogę nadążyć za "tymi wariatami" to później na mnie czekają, hihihi... Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 W sumie mi też się ten fragment najbardziej podoba, hehehe... Chyba skończymy na odwyku prędzej czy później... Bo Paweeł już pewnie tam jest po piątkowym posiedzeniu z John-em Smith's extra Smooth, hihihi...Pozdro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Janek napisałeś, że nie jest to motocykl dla miękkodu... o co dokładnie chodzi, czy jest narowisty, niepewny w prowadzeniu?? Czy lubi trzepnąć kierownicą? Czy ty masz wersję gaźnikową cy wtryski??Pozdro Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Monsterek się mi po prostu strasznie spodobał (tak jak widzę Tobie Gutek) - a poza tym podpasował mi ekonomicznie :bigrazz: Pewnie, że można było zmienić kolegów, ale po co? Mam nadal jednych i drugich z akolegów i jest git. Poza tym jakoś po prostu chciałem tez zmiany (np ze względu na to, że ubiór na chopperka zrobił mi się trochę za duży :crossy: - to akurat to pierdoła) i zmiany trochę stylu jazdy. Po mięscie ciężko jeździło się z szerokimi skawami, a Monsterkiem "popłyka" się katamarany w korkach jak miodzio, choć od około 1,5 miesiąca jeździz po W-wie BMW bez opisów (nieoznakowany motor policyjny), a prowadzi go Policjant z kamerą na pokładzi ei łąpie głównie motocyklisów przekraczających prędkość i przepisy. Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Janek napisałeś, że nie jest to motocykl dla miękkodu... o co dokładnie chodzi, czy jest narowisty, niepewny w prowadzeniu?? Czy lubi trzepnąć kierownicą? Czy ty masz wersję gaźnikową cy wtryski??Pozdro Seb z tego co ja wiem (a wiem niewiele) to 748 m apozycję zdecydowanie przystzosowaną do toru, a nie do jazdy dla zwykłych zjadaczy chleba i turystyków. 748 jest zwany "deską" ze wzglęgu na sztywniejsze zawieszenie oraz twardą kanapę. Natomiast 749 jest bardziej cywilizowany, z lepszą (czy na pewno to kwestia gustu) pozycją za kierownicą, innym (ale też) dobrym zawieszeniem oraz kanapą dla miękkodu***** - czyli jak to się mówi - dla takich jak np ja :bigrazz: Co do innych kwestii to poczekamy na Janka - on dokładniej Ci opisze co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 dziś rano zaatakowany zostałem przez paczkę - przyszła przesyłka z Toxic Component (kolegów z Kalisza poleconych przez Dominika). Dosłali mi zamówienie - owiewka i pokrywa zębatki zdawczej z CF. Może w dzień podskoczę do domu obejżeć jak to wygląda, ale już się cieszę :( :bigrazz: :crossy: - mam nadzieję, że teraz linia Monsterka będzie ładniejsza no i koleny sary plastik zniknie. Jeszcze tylko może trochę otworze nakłądkę na zębatkę - tak aby była bardziej ażurowapozdrawiam,kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 A co to za owiewkę zamówiłeś? Ja pół soboty siedziałem w garażu, wdychałem spaliny mojego Monstera i obserwowałem impulsy zapłonowe na oscyloskopie! I teraz już wiem dlaczego mój obrotomierz od Hondy pokazuje 2 razy tyle obrotów :bigrazz: Może obejdzie się bez dzielnika częstotliwości! Ale muszę jeszcze troche pobawić się lutownicą... i będziemy w domu!PZDR Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 jest to zwykła (standardowa) owiewka jak do Monstera (z szybką) tylko zrobiona z CF Seba - widzę, że ty jesteś też złota rączka - szkoda, że tak daleko ode mnie, bo bym może częściaj przyjeżdżał na modyfikacje do Ciebie :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Janek (tez tak mam na imie :crossy: )masz moze jakies zdjecia swojej duki?? Moje marzenie , ktore powoli zrealizuje :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 No może nie złota rączka, ale coś tam w głowie po szkole mi zostało, choć coraz więcej zapominam... ech trochę się postarzałem, nawet magnez kupiłem w tabletkach, hehehe... Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 aLLy ty tam ciężko pracujesz na saksach... zamiast jakiś sklepik z pierd... na allegro rozwinąć i już kasa sama spływa... Pozdro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 to tak jak ja - też od jakiegoś czasu muszę się wspomagać w tym nawet witaminami (czasami :crossy: ) a tak poważnie - ja tez lubię się pobawić przy jakiś mechanicznych pracach, choć mam czasami obawy co do moich zdolności i tego, żeby więcej nie zepsuć niż mógłbym poprawić :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 A to witaj w klubie "Zrób to sam"... Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Janek (tez tak mam na imie :crossy: )masz moze jakies zdjecia swojej duki?? Moje marzenie , ktore powoli zrealizuje :bigrazz: cześć aLLy (Janku) w załączeniu link do zdjęcia http://www.flickr.com/photos/27678946@N00/...57594328068886/pozdrawiam,kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi