Ducatista Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Myślę, że Duk z Wawy, ten żółty z alledrogo to dobra koncepcja. Zadzwoń do mnie 501 182 308, to podjedziemy do gościa i lookniemy na sprzęta :buttrock: Warszawioki to sie mają dobrze sie dogodają,a jo tu musza z lawetą się tłuc pół polski ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Na kuzynie Franku mozesz polegac. Jesli dodatkowo bedze zoltaczke sprzedawac jakas ekstra kobitka- to masz go za pol ceny :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) dziękuję wszystkim za odpowiedzi. jannikiel dobrze napisałeś że właściciele ducati nie lubią wiochy i świecidełek ani discopolo. to chyba jednak się sprawdza. ładne to ss800 (po slizgu prawda? kominy ma super!! termis.. mmmm :D) ale patrząc na ceny pozostałych dukatów może byc drogo. analizując cash flow będę dysponował kwotą ok 12 tysięcy. franekfilm - rzeczywiście w porównaniu do jeepów to moje spalanie jest ekonomiczne. czasami jeżdze też corvetta C5 (hamerycka konstrukcja) i tam spalanie to już 25/100 :) edzio - myślisz że sobie poradzę z 750/800 albo 900?? v-twin ma już chyba solidny moment obrotowy prawda? a tak przestrzegają żeby nie brać więcej niż 500cm3 xxx - również dzięki za odpowiedzi. bardzo ładny ten klasik dukat !! :) no i co tu wybrać :) może ktoś przewiezie?? :P póki co miałem okazję tylko posłuchać monsterów 620 oraz s4 (kozak) Moja żona śmiga 900-ką gaźnikową ,66koni i nie jest jakaś nie do opanowania,jeśli obawiasz się mocy i momentu 750-ki zawsze możesz podjechać do mnie to ci go przydławie na początek na iglicach gaźników,po tym zabiegu moto nie jest tak zrywne i mocne,po tym ma mniejsze przyspieszenie itp,a zawsze można jak nabierzesz wprawy przywrócić do stanu pierwotnego w godzinę czasu.Możesz też kiedyś wpaść do mnie do Modlina polukać i posłuchać obu naszych Duk.Bo w naszym kraju nawet niema bardzo gdzie pomacać, usiąść ,posłuchać, przymierzyć się do jakiejś pięknej upatrzonej Włoszki. Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Jesli dodatkowo bedze zoltaczke sprzedawac jakas ekstra kobitka- to masz go za pol ceny :biggrin: :icon_mrgreen: Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patapon Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ja mam pytanie z trochę innej beczki - jak to jest z serwisowaniem Duców. Jakiego rzędu koszty należy ponieść żeby przygotować moto do sezonu (nie mówię o poważnym remoncie)? Zakochałem się w Monsterze od pierwszego usłyszenia i obejrzenia (te krzywizny, mrrr). Ile można przy Ducach zrobić samemu (jestem dokumentnie zielony jeśli chodzi o mechanikę, ale szybko się uczę). Nie ukrywam, że chętnie bym widział Duca jako moje pierwsze moto, ale trochę się obawiam, iż nie dam sobie rady (nie idzie nawet o moc, bo w razie czego zawsze jest 600tka, choć nie ukrywam, że wolałbym zdławione 750), ale raczej o to, że Duci nie wybaczają błędów. Za wszelkie sugestie będę niezmiernie wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Podjedź do Łomianek do chłopaków na kolejową 122 -www.caferacer.pl i pogadaj,popytaj co i jak kosztuje,ale jak nie chcesz wywalać niepotrzebnie kasy to zawsze możesz robić to ze mną,do Modlina daleko nie masz. A jak słysze serwis to przejedź się do Marek na wysokości M1 po prawej stronie tóż za stacją Schell jest spory sklep moto-akcesoria tam pracuje Irek który śmiga Ducatem 749 który pojechał na taki przegląd przed sezonem do serwisu do Ożarowa ,wywalił kupe kasy ,po odbiorze nawet do domu nie dojechał i do dziś się buja boryka z awariami których wcześniej nie było i niema z kim rozmawiać i kogo rozliczać ze spierdzielonej roboty,wszyscy zganiają na wszystkich. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ducatista Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ja za 12 godzin jadę po swojego,cena dobra ale wiem że pewny jest za niedługo duży przegląd-serwis konieczny czy da się to zrobić u ciebie Edziu (jeśli mogę się tak zwracać ;-)?Paski rozrząd itp...bo na cuda z wydechem masz pewne zamówienie ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brandoo Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ja za 12 godzin jadę po swojego,cena dobra ale wiem że pewny jest za niedługo duży przegląd-serwis konieczny czy da się to zrobić u ciebie Edziu (jeśli mogę się tak zwracać ;-)?Paski rozrząd itp...bo na cuda z wydechem masz pewne zamówienie ;-D A co wyczaiłeś? Pochwal się jak tam oględziny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ducatista Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Pochwalę jak już będę miał,już ze 20 jak nie więcej razy zmieniałem zdanie więc nie zapeszam ;-).Ps.Czemu te Ducati wszystkie te modele ma tak zaj. że nie można się zdecydować ?Nie mogą jak Japończycy zrobić jeden dobry model na 10 lat,nie trzeba się męczyć z wyborem ;-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) Tragedii niema z tym nawałem prac, jakbyśmy ustalili jakiś konkretny termin to jednego dnia zrobimy wszystko, łącznie z kominami bo co do kominów polecam zrobić tą tańszą przeróbkę -wydłubanie z nich tylko tych środkowych rurek wylotowych ,bez większych rewolucji, na próbę można by ci założyć te od Basi 900-ki.Ale paski i zawory ,olej jeśli trzeba z filtrem, można by podłączyć wakuometry do sprawdzenia ,jeśli pracuje ładnie za wiele nie pali ,świece ma w odpowiednim kolorze to nie będzie trzeba ingerować w gaźniki, może wymiana świec, sprawdzenie stanu filtra powietrza i paliwa, płyny -hamulcowe i sprzęgłowy jeśli są ciemne też można by wymienić. Rolki napinające i prowadzące pasków wymiana przy 40tysiach km. więc trzeba by policzyć czy się kwalifikują a to sporawy wydatek.Dobrze jakbyś porobił troszke zakupów-olej Schell 15W50 ,filtr oleju, jeśli trzeba-paski ,filtry, może klocki, świece i inne graty.Ale ty mieszkasz na Śląsku chyba że się mylę będzie chciało ci się tyle km. gonić? ale niema sprawy ja niewidzę przeciwskazań. Ale ja tak się rozpisałem myśląc że lecisz po tego M750 do Starachowic. Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ducatista Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) Nie-płyny są wymienione prawdopodobnie w grę wchodzi jedynie regulacja-ma 9500 przebiegu.Tak jestem ze Śląska,jak się ,,wjeżdzę''w moto to może się przejadę,choć u nas też powstał niedawno serwis w Katowicach...ale wydechu raczej tak nie zrobi ;-).PS.Jaka jest orientacyjna cena za regulacje czy też cały przegląd po 10 000 pomijając olej i inne płyny,filtr także ma nowy Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez Ducatista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Nie-płyny są wymienione prawdopodobnie w grę wchodzi jedynie regulacja-ma 9500 przebiegu.Tak jestem ze Śląska,jak się ,,wjeżdzę''w moto to może się przejadę,choć u nas też powstał niedawno serwis w Katowicach...ale wydechu raczej tak nie zrobi ;-) EEE to świeżynka to wiele wymian nie będzie i jeśli to nie Monster to niewiem czy uda się dłubnąć kominy na poczekaniu.Jeśli zdecydowałbyś się na przeloty to jeden komin jeden dzień i niestety większe koszty. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slabypromil749 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Witam, Czy ktoś ze stałych bywalców forum przejeżdzał przez Nadarzyn na wolniejszym czerwonym sprzęcie dziś o 13.40 ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuBBeN Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 I w końcu mam stelaż na kuferek :) jupi. A tu widze nowi ludzie się pojawili miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Witam, Czy ktoś ze stałych bywalców forum przejeżdzał przez Nadarzyn na wolniejszym czerwonym sprzęcie dziś o 13.40 ? Pozdrawiam A nieklasyfikowanym pod względem prędkości- czyli żółtym dziś wieczorem na ul.Karowej? Stałem z koleżanką przy winkielkach na Karowej, kiedy przemknął i klekotnął :buttrock: Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi