Bubu Goryl Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Prosze o nie wyrzucanie tego tematu ! Odpalilem dzis moto (apka AF1) i po przegazowaniu na luzie elektromagnes nie reagowal, mam pytanie czy on na luzie tez ma sie otwierac (wylot).Jezeli tak to jak sprawdzic czy ta czarna skrzyneczka (modul) dziala? Elektro magnes raczej dziala bo jak go podlaczalem na 12V to szarpal. i mam jeszcze jedno pytanie apropo gaznika,otuz kiedys wypalilem cale paliwo, po ponownym zalaniu przelewalo go, rozebralem go i zlozylem ponownie i znow to samo.Przy skladaniu nie zalewalem gaznika tylko na sucho czy to moze przez to, czy trzeba przed zlozeniem zalac gaznik? z gory dzieki za odp,pozdrawiam Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pac1man Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Odpalilem dzis moto (apka AF1) i po przegazowaniu na luzie elektromagnes nie reagowal, mam pytanie czy on na luzie tez ma sie otwierac (wylot).Jezeli tak to jak sprawdzic czy ta czarna skrzyneczka (modul) dziala?Gdyby ci modul nie dzialal zaplonowy to nie mialbys iskry na swiecach w motocyklu i by ci nie odpalil.nierozbieralem osobiscie gaznika od aprilli wiec nie wiem czy jest tam jakis plywak. w kazdym razie jezeli jest to moze przez przypadek po oproznieniu z paliwa gaznika obruszal/przesunol sie na mocowaniu lub odksztalcil albo jest dziurawy i tonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 w kazdym razie jezeli jest to moze przez przypadek po oproznieniu z paliwa gaznika obruszal/przesunol sie na mocowaniu lub odksztalcil albo jest dziurawy i tonie . niesadze... wydaje mi sie ze pobawienie sie z otworem odpowietrzajacym daloby calkiem niezle rezultaty- mialem to samo w NS1. nie wiem jednak czy twoje moto takowe ma, chociaz mysle ze raczej na pewno. umieszczony bylby na spodzie komory plywakowej. ja tez kiedys wypalilem cale paliwo, ze 3 razy rozbieralem bezskutecznie gaznik zanim odkrylem to odpowietrzenie... bez niego zalapywal w najlepszym wypadku na kilka sekuns i tyle.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 gaznik rozbieralem,jest tam plywak ni zaworek ale jest ok,z srubek ktore sa na gazniku to korek na dole i jedna z boku na klucz nr 12,wiecej nic nie ma, a co do modulu to nie chodzi mi o modul zaplonowy tylko wydechowy!! jest taka czarna skrzyneczka (wlasnie ten modul) i on podobno reguluje wylot otwarcie tego wylotu od spalin modul :arrow: http://allegro.pl/show_item.php?item=81835393 Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 A propo gaźnika robierz go i jeszcze raz dokladnie przeczyść. Mi też gaźnik tonął i okazało się że jest maluśienki paproch pod zaworkeim iglicowym i dlatego ciekło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 A propo gaźnika robierz go i jeszcze raz dokladnie przeczyść. Mi też gaźnik tonął i okazało się że jest maluśienki paproch pod zaworkeim iglicowym i dlatego ciekło Ja zauważyłem, ze czesto po rozebraniu i przeczysczeniu pływaki lubią sie zawieszać i zawsze jak wsadzałem przeczyszczony gaźnik to miałem młotek w pogotowiu i wyatrczyło raz lub 2 razy puknąc i było ok.Co do modułu sterującego wydechem to w apriliach częsta usterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 25 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 A jest jakas mozliwosc sprawdzenia tego modulu? podpiac jakos na 12V czy cos? [ Dopisane: 25-01-2006, 14:38 ]halo! nikt tu nie zaglada potzrebuje odpowiedzi na 2 pytania: czy po przygazowaniu na luzie ten elektromagnes tez ma owierac ten zaworek, i czy da sie jakos sparwdzic ten modul? Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 na luzie tez powinien sie otwierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 jezeli masz gaznik phb delorto to tam po wypaleniu pływaczek lubi sie zawieszac ,zwłaszcza jezeli w komorze pływakowej jakies smieci urzadzaja imprezke, poprostu wyczysc gaznik i nie wypalaj wachy do konca i nie grzeb nie potrzebnie. Zawór powinien sie otwierac w zaleznosci od obrotów silnika, ta "kosteczka czarna" zlicza impulsy z czujnika wału i na podstawie tego ustala połozenie zaworu(jezeli sie myle poprawice :lol: ), moduł mozesz sprawdzic w ten sposób ze wsadzic go do kumpla z aprilia i sprawdzic czy działa chyba ze jestes dobrym elektronikem to nie ma wiekszego problemu i wiedziec jak powinienes :) jezeli Ci sie nie otwiera to najlepiej ustaw go w pozycji cakowicie otwartej do poki nie nie wymienisz uszkodznych czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 zawor w pozycji otwartej caly czas? to nie wyrobisz na paliwo bedzie siorbal jak 3 litrowy potwoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 jak bym mial kolege co ma aprilie to bym wsadzil ale niestety nikt nie ma,a gaznik mam VHSB 34mm,czyscilem, jak zlozylem to znowu przelalo ale mysle ze przez to ze nie zalalem go przed zlozeniem, [ Dopisane: 03-02-2006, 21:16 ]Wlasnie wyskoczylem na chwile z piwnicy,mam nastepujacy problem zaworek w gazniku nie zamyka mi paliwa i ciagle przelewa!!! (aprilia AF1) gdy plywak lekko docisne reka do konca zamyka normalnie a jak jet paliwo to sie leje leje i przelewa,prubowalem juz podgiac plywak w jedna i w druga , dodam ze plywak sie nie blokuje a jak sprawdzam sam zaworek dziala (dmuchne w wezyk i trzyma) a z paliwem nie chce dzialac tylko sie wylewa w tyl przez taki kanalik,co moze byc przyczna tej usterki??? prosze o szybka odpowiedz jesli ktos bedzie potrezbowal do oceny to dorzuce moze jeszcze dzis zdiecia Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi