Storm007 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Chcialbym zapytac jak u was z odpalaniem maszyn na mrozie;) w koncu kiedys trzeba przepalić silniczek..MZ mi odpaliła po 2-3 kopach ale gasla i co chwile trzeba bylo odpalac... Ale po co????? Po to zeby jezdzic i caly czas cieszyc sie wolnoscia :P Rusek lapie mi po trzech - czterech kopach...Najpierw powoli na jeden cylinder, a po chwili lapie drugi...I mozna ruszac :D ;) Pozdrawiam Storm007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 TO ladnie chart pali :P A co, przeciez go na allegro sprzedales. Nie zjawil sie kupujacy? :?sprzedac sprzedany kupujacy zeby go odebrac najpierw musi przybyc do kraju :Dpoki co stoi jeszcze u mnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 tylko nic nie zepsuj :P :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 moja xj'ta dzisiaj zapalila za 3 razem ale na trzech garach :P Byla odpalana po dosc dlugim czasie ale to tylko z tego powodu ze oddalem ja do warsztatu i trzeba bylo odpalic zeby mniej wiecej okreslic pewne dzwieki. Szczerze mowiac mechanik nie stwierdzil co dokladnie ale moze sie okazac ze zabule pare stowek ODPUKAC!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domino_89 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Dobra, ale to nie jest 80 tylko 250..J*ebło cie kiedys z kopki w noge? :| Przepraszam ale posiadam ETKE 251 i też mi ładnie na mrozie pali więc prosze bez wyzwisk. Pozatym w pierwszej części napisałem że MZ pali mi dobrze przy -12. Naucz się czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wats Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Ja w gararzu mam cały czas + 6 stopni więc niemam jak sprawdzic jak pali na mrozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodawca Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 ja także przepalam moto tak co 2 tyg. ale moje moto stoi w ogrzewanuym garażu a nie na polu ;) gdy moje uszy słysza pracujący silniczek to już sobie myśle że jest wiosna :D:P:)pzdr Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 zacytuje teraz swojego kolege ze swojego forum MZ (zna sie na rzeczy ) Co do odpalania w zimie to zdecydowanie nie i każdy kto ma troche wiedzy i doswiadczenia motocyklowego to potwierdzi! Powód to w zimei silnik podczas tzw. przepalania nigdy nie złapie odpowiedniej temperatury pracy a co za tym idzie spalanie bedzie nie pełne. Wytwarzają sie wtedy bardzo żrące zwiazki w dodatku zalegające w wydechu oraz w komorze cylindra. Skutki ich działania nie trudno przewidzieć. Także z "mojego dośwadczenia" polecam poządnie zalać olejem silnikowym cylinder(okolo 100ml) i spokojnie czekać do wiosny Pozdrawiam JacekMZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domino_89 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Ja jak odpale to zawsze pojeżdże więc tego problemu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudłatyKutno Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Moja Xj paliła do pewnego czasu :D aż któregoś razu zechlała 3 świece i kolejny wydatek:)) Po zakupie 4 nowych pali raz za razem ;)) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 25 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Jezdzisz na tym mrozie? :| [ Dopisane: 25-01-2006, 12:48 ]do Domino_89... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudłatyKutno Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Niestety nie ale bardzo bym chciał :lol: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wats Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Gdy tęperatura jest koło 0 to przejadę się czasem. Tyle że mama na mnie krzyczy że zimno i że chory będe :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemoo Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 ja mam simka i przy -20 popchnołem go ok~20metrów na ssaniu i odpalił!! Potem stał już bez ssania i nie zgasł!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Czy na zewnątrz jest -20 czy -30 to mi zawsze zapala. W końcu w pokoju gdzie trzymam skuter jest +15C. Naszczęście nie mam problemów z zapalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi