Empire Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Chcialbym zapytac jak u was z odpalaniem maszyn na mrozie;) w koncu kiedys trzeba przepalić silniczek..MZ mi odpaliła po 2-3 kopach ale gasla i co chwile trzeba bylo odpalac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Chcialbym zapytac jak u was z odpalaniem maszyn na mrozie;) w koncu kiedys trzeba przepalić silniczek..MZ mi odpaliła po 2-3 kopach ale gasla i co chwile trzeba bylo odpalac... Ale po co????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 ze wzgledow akuctycznyhc... zeby uszy znow uslyszaly muze i w myslach przyszla wiosna.... a pozatym pozbyc sie bodyw gaznikach i przepalic caly osadzony syf.... ja odpalam raz na 2-3 tyg Pomysl sobie jakie jest smarowanie silnika, olejem gestym jak smola przy temperaturze -20 stopni...Dzieki za taka zabawe :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domino_89 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Mz przy - 12 paliła po przepompowania za 2-3 razem i chodziła. A yamaha przy - 10 z kopa. Poprostu podwyż ilość paliwa z komoże pływakowej w gaźniku, wtedy lżej będzie odpalic. Mi to pomaga. I pamiętaj, najpierw kopnij przy wyłączonym zapłonie tak z 4-6 razy i dopiero jedno energiczne kopnięcie przy włączonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Dobra, ale to nie jest 80 tylko 250..J*ebło cie kiedys z kopki w noge? :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 J*ebło cie kiedys z kopki w noge? NeutralUstaw sobie dobrze zaplon, to bie bedzie jeba*o. Mialem dwie Etki, i jakos zadna nigdy mnie nie chciala zabic przy odpalaniu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Ja robie tak, ze kopie na ssaniu (wylaczony zaplon) ze dwa razy, za trzecim jak odbije to juz nie ma prawa nie zapalic(na zaplonie oczywiscie) bez ssania :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wats Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Pomysl sobie jakie jest smarowanie silnika, olejem gestym jak smola przy temperaturze -20 stopni...Dzieki za taka zabawe :| Ale przecież to 2T wiadomo olej będzie gęstszy ale nie tak jak w 4T ja jak jest pogoda ide pojeździc zawsze nawijam koło 10 km. A mi pali przeważnie od 1-2 kopa na ssaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Ehhh z tego co pamietam kwesja stara jak świat,po długich rozmowach i to dość dobrych fachowców wszyscy doszli do wniosku na zimnym w zimie przepalanie silnika jest surowo nie wskazane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 no wiec wczoraj była akcja. dzwoni do mnie kumpela że ma klientów na swojego gsx 750f i padł jej aku. no to szybko jakieś portki, aku pod pache, krótka modlitwa do samochodu i jedziemy :P "wykreciliśmy mój akumulator i nic. koniec poracha. moto nie odpala. no dobra to goście czekają już 30min. w umówionym miejscu jedziemy po nich. Aśka cały czas dzwoniła do krzych który miał być czarodziejem i odpalić moto na ładującym sie godzien akumulatorze z jej motocykla. klijenci przyjechali gadka szmatka przygotowujemy ich na to ze jest zimno i moze nie odpalić (nie mówimy o tym ze wczesniej go kreciliśmy) zjawia sie wojtek czarodziej wstawia aku. kręci raz i moto momętalnie odpala :D gsx 750f sprzedany ;) pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo16 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Przy -24 moj simek zapalil za 2-3 kopem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 no wiec wczoraj była akcja. dzwoni do mnie kumpela że ma klientów na swojego gsx 750f i padł jej aku. no to szybko jakieś portki, aku pod pache, krótka modlitwa do samochodu i jedziemy "wykreciliśmy mój akumulator i nic. koniec poracha. moto nie odpala. no dobra to goście czekają już 30min. w umówionym miejscu jedziemy po nich. Aśka cały czas dzwoniła do krzych który miał być czarodziejem i odpalić moto na ładującym sie godzien akumulatorze z jej motocykla. klijenci przyjechali gadka szmatka przygotowujemy ich na to ze jest zimno i moze nie odpalić (nie mówimy o tym ze wczesniej go kreciliśmy) zjawia sie wojtek czarodziej wstawia aku. kręci raz i moto momętalnie odpala gsx 750f sprzedany pozdro. farciaze :P sie Wam udało :mrgreen: [ Dopisane: 23-01-2006, 13:43 ]a mi dzis auto padlo i wlasnie siedze przed kompem i czekam na mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy369 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Ehhh z tego co pamietam kwesja stara jak świat,po długich rozmowach i to dość dobrych fachowców wszyscy doszli do wniosku na zimnym w zimie przepalanie silnika jest surowo nie wskazane ... Jasne że tak. Silnik cierpi, świece się nie zdążą nagrzać, akumulator dostaje w d***, więc po co..? Jak motorek zabezpieczony to szkoda go ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 chart przy -28* po podaniu pod swiece z 1 zaskoczyl ( ehh te przeklete gazniki 14mc ) bo zanim benzyna doszla do gaznika zamarzlbym :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 TO ladnie chart pali :P A co, przeciez go na allegro sprzedales. Nie zjawil sie kupujacy? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi