lukas 78 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam wszystkich Wychodzi na to ,że mam swój wymażony motocykl trochę mam pojęcia o mechanice samochodowej ale poważny motocykl to mój pierwszyw związku z tym mam pytanie w jaki sposób wymienić olej silnikowy w moim motorku krok po kroku ( gdzie szukać korka spustowego , wlewu , czy są jakieś specjalne wskazania po założeniu nowego filtra)poza tym jaki olej i filtr(firma) stan chyba się sprawdza opierając miarkę na gwincie a nie wkręcając jejtrochę to się różni od auta ale może dam radęczekam na odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 1. Filtr - po lewej stronie od przodu silnika (musisz sobie zrobić do niego dostęp).2. Spust - prawa strona, od od dołu, bliżej tyłu.3. badnet i welw - prawa strona, pokwywa sprzęgła, tył4. pomiar tak jak napisałeś (nie wkręca się bagnetu) + moto na centralnej podstawce. 5. Olej Motul 5100 10w40 (mój "typ" do tego motocykla). Nie musisz rogrzewać silnika (konieczne jak się na "mazucie" jeździło Fiatem :-)), przytnajmniej nie poparzysz sobie paluchów o wydech. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 no to masz Ci jeszcze manualahttp://www.geocities.com/MotorCity/9594/VFRed750Fast/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 dzięki bardzo za odpowiedzi w razie komplikacji będę jaszcze pytał pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi