Skocz do zawartości

Marka opon do moto

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym rozpoczac temeat oceniajacy klase wykonania opon .Jakie opony którrych producentów polecacie Ja osobiscie jezdze na Dunlopie arrow maxie i jestem zdania ze uzywany dunlop jest 10 razy lepszy niz jakkolwiek nowy Mitas .choc Dunlopa bije na glowe Continental (TK 17) moto mam honda cb 700sc Nighthawk S" turystyk. do enduro sa jakies inne polacene bardziej marki?a co na sciga?

Taki temat był już poruszany obadaj opcje szukaj.

Ja polecam Metzelery- miód malina (nowy sportec M3 podobno jest wypasiony)

Odkryłem również że gumy taiwańskiej firmy DURO sa naprawdę dobre zwłaszcza porownujać wlasciwosci do ceny...

Temat bez sensu, jak zreszta wszystkie oparte na wrzucaniu roznych rzeczy do jednego wora. Kazdy producent opon (podobnie jak i motocykli) ma modele slabsze i lepsze, ze juz nie wspomne od zastosowaniach w roznych rodzajach motocykli.

PGR Metzelery powiadasz? Starsze modele typu Z1, Z2 itp. rowniez? Bo Metzeler zyskal w moich oczach glownie dzieki swietnym, najnowszym modelom (M1, Z6, Rennsport) - o starszych, chocby tych wspomnianych wczesniej, mam zdanie zdecydowanie negatywne.

Jezeli zatem juz ktos pragnie chwalic/krytykowac jakas marke opon, to niech chociaz poda model opony i motocykla, bo inaczej to wiadomosc taka mozna o kant dupy rozbic.

M3 to co dla Ciebie znaczy :?:

No a co ma znaczyc? Najnowszy model Metzelera, jeszcze chyba zreszta niedostepny. Pewnie bedzie jeszcze lepszy od chwalonego wszedzie M1, ale to nie znaczy, ze kazdy Metzeler i do kazdego moto jest dobry. Proste. Dlatego temat jest bez sensu :D

Fat widze, że dawno nie jezdziles i CIe meczy. Zagraj sobie w MotoGP.

Nic mnie nie meczy - ja po prostu nie lubie uogolnien i generalizacji, ktore do niczego nie prowadza i sa z zalozenia bez sensu. A MotoGP mi sie nie podobalo, wole NFS MW :D Motocyklem natomiast jezdzilem ostatni raz dwa tygodnie temu ;)

A M1 testowałem na własnej skórze i jest naprawdę dobrą gumą.

Nigdzie nie twierdze, ze jest inaczej, a wrecz przeciwnie.

Chcialbym rozpoczac temeat oceniajacy klase wykonania opon .Jakie opony którrych producentów polecacie Ja osobiscie jezdze na Dunlopie arrow maxie i jestem zdania ze uzywany dunlop jest 10 razy lepszy niz jakkolwiek nowy Mitas .choc Dunlopa bije na glowe Continental (TK 17) moto mam honda cb 700sc Nighthawk S" turystyk. do enduro sa jakies inne polacene bardziej marki?a co na sciga?

Hallo.

Niestety niemorzna powiedziec jednoznacznie jaka opona jakiej marki jest najlepsza ,wszyscy producenci opon starajä sie czyms przyciägnäc klijenta pokazujä piekne wyniki testÜw, robiä piekne reklamy,organizujä promocje itd.Karzda opona ma plusy i minusy!np. dlugo sie nagrzewa, ma slabyprofil,niejest skuteczna na mokrym itd. nikt nie jest w stani przewidziec co cie spotka na drodze przy pokonywaniu zakretu albo wykrecaniu na maxa czy bedzie pisek, woda ,olej ,moze kamien, sarna, zajäc( niedzielny kierowca) itd. wtedy liczy sie reflex ,sposub zahowania , umiejetnosci, i cholerne szczescie zeby przezyc!! albo niewylädowac na wuzku inwalidzkim( kalectwo) Karzdy z nas ma sprawdzone gumy ktÜre poleca! ale niekarzdy ma tez tyle kasy na nowy käplet gum? a mysle ze kupowac (stare urzywane) z zagranicy, lepiej kupic moim zdaniem nowe mniej znanej firmy!!

hej