zajc Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Moje trzy grosze: brytyjski reflektor świeci w złą stronę.Przed pierwszym badaniem warto zmienić na kontynentalny. Taaa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakuk Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 bakuk napisał: W polsce potrzebny ci jest ten właśnie papier i umowa spisana wcześniej z angolem (sic.... wiem że popieprzone jest to że trzeba mieć umowe' date=' żeby przerejestrować moto ze swojego na swój, ale taki kraj niestety). Czyli procedura wygląda tak: Dziwne, nikt ode mnie niczego takiego nie wymagal przy rejestracji !!!![/quote'] 2 tygodnie temu znajomy rejestrował TL-a i potrzebował właśnie logbook, tumaczenie i umowe..... Bez tego nasze urzedniczki nie spojrzą na ciebie poważnie :buttrock: A co do reflektora to ja na razie nie wymieniam.... Razi=bardziej mnie widać=bezpieczniej.... ;) A poza tym to mój moto razi tylko przez chwileczkę, ułameczek sekundki..... :twisted: :twisted: :twisted: Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szfagier Opublikowano 22 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Sluchajcie ja wlasnie spadam z UK i ten ktory mi sprzedal dzwonil do DVLA i mu powiedzieli ze od razu moga do polski wyslac papiery. Wiec poprostu bede chyba czekal jak mi do domu przyjdzie a umow tu nikt tu nie spisuje ale papierek sklecic samemu to chyba nie zaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszkalisz Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 pewnie nie problem mysle że ci sie uda [a czy to prawda że angielskie motory maja kierownice z innej strony bo ruch jest lewostronny]haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekB Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Witam A macie moze jakas przykladowa umowe kupna - sprzedazy ktora mozna zastosowac kupujac motocykl (samochod ) a UK Bylbym bardzo wdzieczny za podeslanie takiego wzoru na e-mila [email protected] Z gory wielkie dzieki Pozdrawiam z Manchesteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Witam A macie moze jakas przykladowa umowe kupna - sprzedazy ktora mozna zastosowac kupujac motocykl (samochod ) a UK Bylbym bardzo wdzieczny za podeslanie takiego wzoru na e-mila [email protected] Z gory wielkie dzieki Pozdrawiam z ManchesteruPrzeczytales ten temat?? [ Dopisane: Środa 22 Luty' date=' 2006 20:17[/i'] ]A wszystkie niejasnosci wyjasnia sie po lekturze strony www.dvla.gov.uk :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Trochę odświeżając temat, gdzie w dowodzie angielskim jest data ważności przeglądu ? Wiem że przy motocyklu powinno być te kółko z ta datą ale właśnie go nie ma, a w dowodzie nie mogę tego znaleźć. Proszę o pomoc ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Nie ma tego w dowodzie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Aha no to trudno... Dzieki za odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Z reguły MOT ci przyśle zawiadomienie , że ci się przegląd kończy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubudr Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Z reguły MOT ci przyśle zawiadomienie , że ci się przegląd kończy. pzdr Niestety nie ma tak dobrze. DVLA przyśle ci zawiadomienie o kończącym się podatku drogowym (road tax), o przeglądzie moto (MOT) musisz sam pamiętać. Czasem o przeglądzie przypomina policja, potrafią jadąc za tobą sprawdzić w swojej bazie czy masz wszystkie opłaty w porządku i jeśli nie kosztuje to 60 funciaków i odholowanie na stację diagnostyczną. Niestety znam to z autopsji. Jeśli nie masz aktualnego przeglądu pojazd wg policji jest nie sprawny i nie może poruszać sie po drogach publicznych. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Racja kolego pomyliłem z road tax'em. Dotałem taki list gdzieś w 2008 i mi się terz wydawało ze to dotyczyło MOT'u. Dobrze, że jest forum to zaraz ktoś naprostuje :bigrazz: Sorry za wprowadzenie w błąd. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi