VAT Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Witam! Przyznam sie na wstepie i bez przymusu, ze kupilem wlasnie honde cbr 600f2. To moj pierwszy motocykl, choc nie pierwszy na ktorym siedzialem i jechalem (wczesniej karnalem sie paroma sprzetami vt500, gs500, sportster 1200). Mam swiadomosc, ze moje umiejetnosci w poslugiwaniu sie jednosladem sa znikome. Jednoczesnie jednak, aby zwiekszyc swoje szanse na przezycie sezonu, chcialbym prosic was o wskazanie paru cwiczen (manewrow), dzieki ktorym moglbym wprawic sie choc troche w motocykl. Nie mam juz 18 lat, mam pewne doswiadczenie samochodziarskie w poruszaniu sie po drogach, tego co mi brakuje to umiejetnosci w jezdzie motocyklem. Owszem potrafie o dziwo poruszac sie maszyna po miescie i na trasie ale wiem, ze mnostwo rzeczy robie nie tak.Chcialbym sie doskonalic. Wiem np, ze zakret w ktorym o malo nie zesralem sie w gacie (zaskoczyl mnie profil luku i nierownosci musialem uciekac na drug pas), mozna bylo zrobic +50 km/h wiecej w calkowitym spokoju. Z lektury archiwalnych postow i przyklejonego postu "podstawy..." dowiedzialem sie paru rzeczy o kanterstering itp., zatrzymaniu i ruszaniu bez podpierania, 8-ki na dwojce, przegazowki (wiem o co lata ale jakos). Usiluje sobie przypomniec rady W.Kwasa zamieszczone w starych motocyklach. Zwracam sie do was doswiadczonych motocyklistow o podanie paru wskazowek, porad. Obiecalem sobie, Zonie i mojemu 6miesiecznemu Synkowi, ze nie bede szarzowal i bede staral sie doszkolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadamuss Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Polecam duży parking przed marketem i ósemki do znudzenia. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 polecam "motocykliste doskonałego" to pozycja którą musisz przerobić (książka) poczytasz i dowiesz się bardzo wielu wartociowych rzeczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 chyba przede wszystkim nauka skutecznego hamowania (tylko lepiej poczekać na temperatury pow. 10 stopni + suchy, czysty, przyczepny asfalt :) ) , później pokonywanie zakrętów i nauka hamowania w zakręcia ( w wielu moto efekt prostowania sie moto przy hamowaniu w zakręcie) ogólnie do nauki najlepsza jazda w terenie :mrgreen: przewertuj sobie cały dział "szkoła jazdy" - lepiej się uczyć na cudzych błędach :) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi