Skocz do zawartości

Umowa lub jej brak

marcinbig
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

myśle żeby podrobić umowe z wł. 1

jeśli drugi właściciel nie rejestrował moto, to po prostu przepisz sobie umowę między tobą a 1 właścicielem.

Dla wszystkich którzy nie wiedzą co się wtedy dzieje. Ja niestety już wiem.

Jeżeli właściciel 1 zgłosił sprzedaż, przeważnie zgłaszją bo wszyscy boją się konsekwencji nie płacenia oc.

Po kilku tygodniach przychodzi polecony i musisz się zgłosić do urzędu jeżeli nie jesteś w stanie załatwić orginalnych umów to wtedy dostajesz odmowe rejestracji. Dowód rejestracyjny ci zabierają tablice też i masz pojazd wyrejestrowany.

• 3 tygodnie później...

hmm no ja mam podobny problem.. kupiłem Junaka w częściach od kolesia nr 2 ale umowęmam z poprzendim właścicielem.. którego nei jestem w stanie zlokalizować teraz bo wyjechał z polski... motor odrestaurowywałem.. więc niemogłem go zarejestrować bo nie był na chodzie.. w związku z tym również niemiałem przeglądu i teraz przyjdzie mi zapłacić OC za ten okres kiedy motor stał u tamtego kolesia i teraz u mnie nie przerejestrowywany??

Pozdrawiam

Jeżeli właściciel nr. 1 spisał umowę z właścicielem nr. 2 i zaniósł tą umowę do wydziału komunikacji w celu wyrejestrowania moto to NIE MA takej opcji żeby dało się pominąć tego 2 właściciela. Gdy się to zrobi to później mogą pojawić się problemy gdy ktoś porówna te 2 umowy.

[ Dopisane: 21-02-2006, 20:20 ]

Jeżeli właściciel nr. 1 spisał umowę z właścicielem nr. 2 i zaniósł tą umowę do wydziału komunikacji w celu wyrejestrowania moto to NIE MA takej opcji żeby dało się pominąć tego 2 właściciela. Gdy się to zrobi to później mogą pojawić się problemy gdy ktoś porówna te 2 umowy których ksera są w WK.

To tak

podrobie umowe (mnie i 1 wł.) z datą z przed roku.

czy tak

a co jak dowiem sie czy 1 właśćiciel wyrejestrował moto

Stary bez urazy :mrgreen: ale masz nasr* w głowie. Ja zrozumiałbym gdyby chodziło o interes życia, zdobycie jedynej ukochanej czy coś podobnego. Ale nastawianie dupy fałszując dokumenty by kupić motocykl których to podobnych jest w sprzedaży na pęczki ... bez sensu.

Wyobraź np. sobie że sprzedający nabił sobie w zeszłym roku 100 punktów i pięć tysięcy złp mandatów ...