mzpower Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 myśle żeby podrobić umowe z wł. 1 jeśli drugi właściciel nie rejestrował moto, to po prostu przepisz sobie umowę między tobą a 1 właścicielem. Dla wszystkich którzy nie wiedzą co się wtedy dzieje. Ja niestety już wiem. Jeżeli właściciel 1 zgłosił sprzedaż, przeważnie zgłaszją bo wszyscy boją się konsekwencji nie płacenia oc. Po kilku tygodniach przychodzi polecony i musisz się zgłosić do urzędu jeżeli nie jesteś w stanie załatwić orginalnych umów to wtedy dostajesz odmowe rejestracji. Dowód rejestracyjny ci zabierają tablice też i masz pojazd wyrejestrowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panz Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 sprawa zbyt zawiła ja bym sobie odpuścił chociaż da się to załatwić przy odrobinie dobrej woli wł.1 lub wł.2 ale wiąże się to każdorazowo z przewałką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viader Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 hmm no ja mam podobny problem.. kupiłem Junaka w częściach od kolesia nr 2 ale umowęmam z poprzendim właścicielem.. którego nei jestem w stanie zlokalizować teraz bo wyjechał z polski... motor odrestaurowywałem.. więc niemogłem go zarejestrować bo nie był na chodzie.. w związku z tym również niemiałem przeglądu i teraz przyjdzie mi zapłacić OC za ten okres kiedy motor stał u tamtego kolesia i teraz u mnie nie przerejestrowywany??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Jeżeli właściciel nr. 1 spisał umowę z właścicielem nr. 2 i zaniósł tą umowę do wydziału komunikacji w celu wyrejestrowania moto to NIE MA takej opcji żeby dało się pominąć tego 2 właściciela. Gdy się to zrobi to później mogą pojawić się problemy gdy ktoś porówna te 2 umowy. [ Dopisane: 21-02-2006, 20:20 ]Jeżeli właściciel nr. 1 spisał umowę z właścicielem nr. 2 i zaniósł tą umowę do wydziału komunikacji w celu wyrejestrowania moto to NIE MA takej opcji żeby dało się pominąć tego 2 właściciela. Gdy się to zrobi to później mogą pojawić się problemy gdy ktoś porówna te 2 umowy których ksera są w WK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viader Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 hmm wiem że nie podpisywali ze sobą żadnej umowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinbig Opublikowano 26 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 To takpodrobie umowe (mnie i 1 wł.) z datą z przed roku.czy taka co jak dowiem sie czy 1 właśćiciel wyrejestrował moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 To takpodrobie umowe (mnie i 1 wł.) z datą z przed roku.czy taka co jak dowiem sie czy 1 właśćiciel wyrejestrował moto Stary bez urazy :mrgreen: ale masz nasr* w głowie. Ja zrozumiałbym gdyby chodziło o interes życia, zdobycie jedynej ukochanej czy coś podobnego. Ale nastawianie dupy fałszując dokumenty by kupić motocykl których to podobnych jest w sprzedaży na pęczki ... bez sensu.Wyobraź np. sobie że sprzedający nabił sobie w zeszłym roku 100 punktów i pięć tysięcy złp mandatów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi