aker6 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 WitamJak składałem w Janku to poczatkowo nie czekałem az podeschnie po posmarowaniu i składałem, a po jakims czasie kap kap. Teraz składam po chwilii jest wszystko OK. Nauczyłem się tego od Rycha Petrusa którego pewnie znacie z bazarków (chromiarz z Poznania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boberson Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 Ale pomiątajcie że pod cylinder MUSI być uszczelka a silikon może być dodatkowo . Sam sylikon wywieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 mi jakos nigdy z pod cylindra nie wydmuchalo sylikonu conajwyzej pod glowica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 mi jakos nigdy z pod cylindra nie wydmuchalo sylikonu conajwyzej pod glowica silicon pod głowicą :| ostro dobry patent :cry: pod garem też wywieje sam silicon, tylko jeszcze zalezy jaki sprzęt, w charcie albo simsonku to troche inne cisnienia panują niz w wiekszych sprzetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 tylko jak składałem na sylikon staralem sie aby nie wchodzil on do komory spalania bo inaczej kaplica (przekonalem sie o tym )teraz juz wole wyciac z miekkiej blachy aluminiowej uszczelke pod glowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grasser Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 hmm ... pod glowice chyba niepowinno sie dwac silikonu jedynie miekka metalowa (najczesciej) uszczelke. a co do patentu z odczekaniem przy zakladaniu silikonu mialo to na zadanie utworzyc usczelke wielokrotnego uzytku ze tak to nazwe... jak troche stwardnieje to do drugiej powierzchni przykleja sie tylko lekko i jest usczelniane sila docisku wtedy sie lekko deformuje i uzupelnia nierownosci karteru. plusem takiego rozwiazania jest to ze po zdieciu dekla czy cotam zakladalismy uszczelka ma duze szanse na pozostanie w stanie zdatnym do ponownego zalozenia ... praktykowali cos takiego panowie z dzikiego junaka i dzialalo. zawsze radzili ze jak uisczelniac junaka to tylko tak.n dodam ze zastosowalem cos takiego w WFM... coprwda jescze dekla niesciagalem i niewiem czy usczelka to przetrwa ale niecieknie NIC :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi