Skocz do zawartości

Tłumik Gianelli Do Suzuki?Czy się opłaca?

cypek41
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam takie pytanei mogę kupić niedrogo używany tłumik Gianelli do mojego moto (suzuki rg 80).No i właśnie mam pytanie czy się opłaca?Czy może on podnieść jakoś osiągi w moim moto.Czy może bedzię się on lepiej wkręcał na obroty.Napiszcie mi w ogóle coś o tych tłumikach.

Z góry dzięki

pozdro

Co prawda ja mam gianelli w dt 80 ale musze przyznać że jestem bardzo zadowolony. Super dzwięk noi może moc nie większa znacząco ale lepiej sie wkręca. Przynajmniej takie odczucie miałem po tym jak się przejechałem na dt ze zwykłym wygarem (odblokowanym) Więc jeśli amsz szanse kupować taki tumiczek za niewielką kase to napewno warto. Napewno poprawie sie dzwięk i lepiej będzie się wykręcał na obroty a co do mocy to też troszke wzrośnie i odczujesz troszke lepszy v max

Przynajmniej takie odczucie miałem po tym jak się przejechałem na dt ze zwykłym wygarem (odblokowanym)

Bez przelowtowej końcówki nie ma mowy o odblokowaniu DT.

Wydech gianlelli w DT jest w 2 wersjach, w lepsza daje znaczący przyrost mocy. Wydech to znaczy kolanko + tłumik.

Mam Gianelli w Mito i od 6 tyś. dzwięk to przyjemność dla uszu :P Naprawde świetne. Z osiągami niewiem jak bo niemam jak porównać - kupiłem go juz z tym tłumikiem . Tłumiki dość drogie wiec jak masz taniej do polecam! :D

Strzalek_t napisał:

Bez przelowtowej końcówki nie ma mowy o odblokowaniu DT.

Koncówla ma być całkowicie pusta ? Bo ja mam taką jakby siatke wniej:)

Tak ma byc taka rórka z siatki - tak musi być - to jest wtedy przelot.

Pusta, wybebeszona końcówka mija sie z celem.

Już kupiłem zamontowałem i narazie nei ma jak pojeździć ale widać że żwawiej się wkreca na obroty i z tego co zauważyłem to do końca (12tys obr) :buttrock: :crossy: :P Już nie mogę się doczekać suchego asfaltu żeby się karnąć i zobaczyć jak moto się zachwuje :P :D