Plocho Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 WitamMam problem z odpaleniem Bandita 600 z 03roku. Nastepujacy problem: Moto stalo z miesiac bez odpalania i gdy dzisiaj chcialem go obudzic, niechcial odpalic. Na poczatku padl akumulator, wiec naladowalem. Gdy sprawdzilem swiece byly zalane, wiec wyczyscilem i znowu proba... byly jakies oznaki ze chce, lecz nic z tego. Dwukrotnie czyscilem swiece, ale to nie dalo rezultatów. Wiec co moze byc tego przyczyna?? Ma ktos jakis pomysl?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Gdy sprawdzilem swiece byly zalane, Tu masz usterke .Zalezy jakie masz swiece ,ale raz zalane świece NGK są do wyj**bania mówie ze swojiego doswiadczenia ponieważ raz zalalem na 10letnim akumlatorze Wymień świece i po sprawie :evil: Ps Dziwne ja moją Cb500 pale czasami raz na 2-miesiace i zapala od pierwszego :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 26 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Hmm mam wlasnie NGK symbol R lecz jaki numer to niestety niewiem. Sprawdze jutro i napisze. Ale to tylko przez to nie chce zalapac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Nie trzeba od razu wywalać świec. Wystarczy je wypalić, nawet nad domową kuchenką gazową. Druga sprawa - spuść paliwo z komór pływakowych i napełnij (funkcją PRI) gaźniki od nowa paliwem ze zbiornika. Do tego akumulator naładowany na 100%. Motocykl powinien zapalić. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Dokladnie tak jak napisal Pawel. Identyczny problem mialem po ubieglej przerwie zimowej. Niby juz silnik chwytal, ale za cholere nie chcial zapalic. Skonczylo sie na wymianie paliwa w komorach gaznikow i wygrzaniu swiec nad kuchenka. Nawet opracowalem wlasna technike: wypalone swiece zawijalem w folie do pieczenia, zeby byly jeszcze cieple przy wkrecaniu do cylindrow. :evil: Powodzenia - ja za pierwszym razem walczylem ze swoja Suzi 2 dni zanim zaczela gadac... :-x Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibik Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 Ja wczoraj odpaliłem swoje B12 po 1,5 miesiąca postoju.Zapalił bez problemu a świece wygrzej tak jak mówił Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi