grayfox Opublikowano 25 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Czyli jakie moto wybrać? do 3000 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Czyli jakie moto wybrać? do 3000 zł? W Twoim wieku to RX50/70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 W Twoim wieku to RX50/70.hehe chlopak tu o dr 600 myslal a tu propozycja rx 50 :mrgreen: powiedz, czym jezdziles wczesniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 powiedz, czym jezdziles wczesniej ?Simsona mial i jechal CR'ka setka takze doswiadczenia brak :D Grayfox pisales ze przejechales sie na CR i dobrze sobie radziles. Wybacz ale nie sadze zebys odrazu wyczynial cuda na tym motocyklu. Pewnie odkreciles tylko na prostej, a w taki sposob potencjalu takiego motocykla nie poznasz! Ja jestem za jakąś setką! Nawet niech to bedzie MTX czy DT (Czyli cos niezniszczalnego :D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 powiedz, czym jezdziles wczesniej ?juz powiedzial :roll: czytaj dokladniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 juz powiedzial czytaj dokladniejjezeli cie to urazilo to przepraszam czyli tak jak mowi enduroguy dla ciebie to nawet dt 125 bedzie dobre, ale wiadomo jezeli chcesz juz motor na troche to moze rx/kdx/wre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 ja po 4 miesiacach sadzilem ze mi brakuje mocy, ale jak ktos na forum mi napisal czy umniem zrobic to i to i tamto to stwierdzilem ze nie, wiec po co mi wieksza moc jak na takiej malej takich czynnosci nie potrafie zrobic, a co dopiero jak moto bedzie ciezsze jeszcze o polowe? on ma 14 lat i nie sadze ze podniesie taka 600, a o wyciaganiu z blota po oski nie ma mowy, w 5 wyciagalismy DT pare minut tak sie zassala, z rzeki tez trudno sie wyciaga jak bagnisty brzeg sie trafi, bo zazwyczaj ktos musi wejsc do wody i go pchac,na winklach i szybkich nawrotach tez bedzie mial problemy bo maszyne trzeba troche przegiac, a jak ja polozy w dodatku na noge to sam tego nie podniesie, u mnie potezny koles Terene nie mogl z siebie sciagnac jak przyglebil w lesie, mial szczescie ze 11 za nim jechalo ;] najlepiej przejedz sie taka krowka po lesie i zobacz czy nie za ciezko bedzie, jak ktos powiedizal predzej, poloz na ziemi i sprobuj postawic na kola, to nie wyczyn ktory wazy 100kilo ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 W Twoim wieku to RX50/70.chyba troche nie tak.Chlopak jest wyrosniety,wiec cos wiekszego mu potrzeba. Musisz sie przejechac i zobaczyc czy dasz rade z ta DR-ka.Z tym ze pamietaj,ze ten motor slabo sie nadaje na wazkie sciezki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Chlopak jest wyrosniety,wiec cos wiekszego mu potrzeba wyrosniety - wysoki, ale tu chodzi tez o budowe, czy ma sile, nawet waga tu nie pomoze, bo gruby nie znaczy silny, na moj gust chlopak jest wysoki i szczuply, bo teraz mlodzi tak rosna :D z kazdym rokiem wyzsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayfox Opublikowano 25 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 nom tylko na prostej odkręcałem..i to nie na maksa;] bo wiadomo troche starcha miałem. DR-ki już mi sie odniechciało;) Tylko pojade do tego gościa i musze mu powiedzieć jakiego sprzęta ma sprowadzić. A ile kosztuje utrzymanie KDX, DT oraz MTX?? Wie ktoś może? I jakie ceny? Cena max. 3300zł, i chce pojeździćkilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 wyrosniety - wysoki, ale tu chodzi tez o budowe, czy ma sile, nawet waga tu nie pomoze, bo gruby nie znaczy silny, na moj gust chlopak jest wysoki i szczuply, bo teraz mlodzi tak rosna z kazdym rokiem wyzsino masz racje,ale chociazby z tego wzgledu ze jest wysoki to napewno nie warto patrzec na motory o poj.50-70 cm3 tylko cos troszke wiekszego szukac(oczywiscie bez przesady :D ).Takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 DT oraz MTX?? to zalezy co psujesz :D, oponki rocznie to koszt (uzywek) okolo 120zl, zestaw tlokowy to chyba cos kolo 150zl (tanszy jakis), zestaw napedowy cos kolo 150zl (tanszy), klocki hamulcowe (u mnie akurat) koszt 70zl, wszystko zalezy od tego z jakiej polki bys chcial, za tlok kuty mozesz dac bardzo duzo, tak samo jak za lancuch IRISa czy opony nowki,no i trzeba doliczyc wymiane filtrow, olejow, no i kase na uszkodzenia,zalezy jak kto jezdzi i jak niszczy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Do podniesienia dr potrzeba kawał faceta a nie gumki od majtek. :mrgreen: Z mojego punktu widzenia jedyne co do Ciebie pasuje to ODBLOKOWANE mtx 125,dt 125,kmx 125,ts 125.Nigdzie nie jest powiedziane ze bedziesz jezdził z kolegami na EXC 400 i WR 450 na tor przez puszcze i rozlewiska.Miej tez na uwadze ze (za przeproszeniem )gówno Ci pomoze siłownia jak zakopiesz sie dr w błocie. :)p.s kdx a dt to niebo i ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ciebie pasuje to ODBLOKOWANE mtx 125,dt 125,kmx 125,ts 125.Nigdzie nie jest powiedziane ze bedziesz jezdził z kolegami na EXC 400 i WR 450 na tor przez puszcze i rozlewiska przez rok jeździłem kmx'em z kolesiami na wr,exc,yz i dawałem rade, kmx czy dt nie są drogie w utrzymaniu jak się o nie dba, znajomy kmx'em przejechał ponad 35tys km bez remontu Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Wracając jeszcze do "krów" (czyli 600-ek), to mój znajomy po ok. 8 latach jazdy szosowej przezucił się na teren i kupił sobie jako 1 enduro do jazdy w terenie Xt 600Z Tenere (wcześniej miał o wiele cięższe i szybsze motorki, między nimi kilka enduro). Jak jechałem z nim w lesie to on na 1,2 lub (raz) na 3 biegu jechał bo sie po prostu bał jechać szybciej (jak mi później mówił) :arrow: a ja jechałem wtedy przed nim na mojej WSK Cross :twisted: (zresztą ciekawie to musiało wyglądać) Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi