tomekkula Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 co to za wersja S51 elektronic? czym różni się od innych 51? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Tym ze zamiast przerywacza ma czujnik Halla i elektroniczny moduł zapłonowy Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkula Opublikowano 20 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 mógłbyś wyjaśnić ten czujnik Halla bo ja niezabardzo zorientowany ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 poprostu gdyu magnetoi jest w danym położeniu czujnik daje impul do modółu który wzmacnia i prostuje ten impuls przekazujac go na cewke wysokiego napięcia a dalej na świece.Elektroniczny zapłon jest lepszy od platynkowego bo reguluje sie go raz i nietrzeba wymieniać żadnych przeywaczy i kongensatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zwany rowniez impulsatorem 8) Jest to nic innego jak zwykla cewka nawinieta zwyklym tyle ze cienkim drutem 8) na kole magnesowym znajduje sie przerwa miedzy magnesami ktora gdy trafi na impulsator przerywa na chwile jego prace impuls idzie do modulu z tamtąd na cewke i na swiecy pojawia sie iskra ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkula Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 a mi gość mówił że dlatego elektonic że ma instalacje 12V ;) co w praktyce daje te 6 volt więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Jezeli masz instalacje 6v a tak cie to bardzo denerwuje mzoesz ją bardzo prosto przerobic na 12 8) Otuz w 6v instalacji cewka od swiatla stop ma 12v wiec zamieniasz ją na tą od ladowania akumulatora i lecisz przez diode prostującą;]zmieniasz zarowy w kierunkach i juz masz 12v kierunki ktore dzilają troche lepiej niz 6v 8) jednak swiatlo tyl i przod pozostaje ci 6 tylko odpinasz od aku;]Taka mala modyfikacja ale jak ktos chce miec dobre kierunkowskazy to mozna tak zmajstrowac pzodrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 Electronic jak juz mowili ma zaplon elektroniczny zamiast przerywacza. Jest to ogromna zaleta gdyz raz uztawiony pracyje juz caly czas, przaktycznie zadna czesc w module nie ulega zurzyciu. A poza tym jest on seryjnie wypozarzony we wszystkie dodatki takie jak np. kierunkowzkazy, czy tylnie podnozki. Polecam ten model simsona, sam go mam i jestem bardzo zadowolony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 Ja też polecam ja miałem zwykłe 6V na początku i ledwo co było widac kierunki w słoneczny dzień a jak zmieniłem na 12V to całkiem inny świat.I polecam ten zapłon elektroniczny bo nie ma problemów z zapłonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 e chłopaki nieprzesadzajcie musieliście mieć spierdolone aku albo przerywacz ja mam i nienarzekam ładnie i mocno świeca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo15-s Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Niedawno kupiłem simka. Akumulator 6V a na światła idzie ponad 12V czy moge w ten sposób zepsuć sobie aku ? Ładowanie na akumulator jest w granicach 6V. A może cewka od świateł jest tylko 12 V ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi