Skocz do zawartości

linka sprzęgła - gdzie kupić, jak wymienić...

Kilvov
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

przed chwilą odebrałem moto po 3 miesięcznym rozstaniu, zdjęte z przyczepki, mechanik odpalil ok gites, kaska, pojechał, ja sprowadzam moto do garażu, morda uśmiechnieta, nacisnąłem sobie sprzęgło, coś zachrobotało, no to jeszcze raz, również zachrobotało, jeszcze jedno naciśnięcie... klamka 100% luzu, linka wypadła... :D :cry: :roll: :cry:

no załamka totalna, jeszcze głupią linkę muszę kupić

gdzie to mogę dostać? w larsonie, ani na allegro jakoś nie widzę :|

może jakiś zamiennik z jawki czy innego badziewia :D

nowa linka szybkościomierza kosztowala mnie stówe, mam nadzieję, że ta jest tańsza... :roll:

nieraz jak sie ma troche talentu to mozna linke samemu dorobic. Pancerz zostawiasz ten sam, a linke o takiej samej grubosci kombinujesz sobie. Nastepnie bierzesz jebitna lutownice tak z 300- 500W i nagrzewasz koncowki starej linki i jednoczescnie ciagniesz mocno za linke (powinno puscic chyba ze jest jakos zagniatane to wtedy musisz sobie jakos inaczej poradzic moze wiertareczka).

Jak juz masz zdjete koncowki to wkladasz na nowa linke, czyscisz kwasem, albo czyms innym (moze byc fosol) i lutujesz. No i masz zregenerowana linke.

od wsk bodajze sprzegla jest gruba dluga i zakonczona z jednej strony waleczkiem z srubka wiec mozesz ja wyciagnac z pancerza bez problemu powinienes ja dopasowac ja tak w aprilce af1 125 robilem bo orginal ponad stowke kosztowal a od wsk 6zl.....

[ Dopisane: 14-12-2005, 19:58 ]

jak dobrze pojdzie to nie bedziesz musial lutowac