tur85 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2005 Witam wszystkich. Takie pytanko dla zorientowanych.Mianowicie czy orientuje się ktoś z forroficzów co trzeba skończyć co zdać gdzie się udać(kujawsko - pomorskie). Aby mieć uprawnienia do prowadzenia zajęć teoretycznych i praktycznych w szkole nauki jazdy na powiedzmy na kategorie A, B.Za szybką odpowiedź z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 Trzy lata prawo jazdy, średnie wykształcenie, niekaralność - tak z grubsza wyglądają wymagania dla przystępujących do kursu instruktorskiego. Nie trzeba umieć jeździć żeby być instruktorem.Szczegóły znajdziesz w Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury w sprawie szkolenia i egzaminowania. Jednak nowy minister resortu któremu zmienili nazwę z Infrastruktury na bodajże Transportu, ogłaszał zmiany ostatnich przepisów. Namiary na aktualne przepisy możesz ustalić w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego, czyli w ośrodku egzaminacyjnym lub w LOK'u. Ponadto funkcjonują prywatne ośrodki szkolące instruktorów. Sprawdź w sieci i ksiązce telefonicznej (Panorama Firm?). Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tur85 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 OK. dzięki za info, jeszcze jedno pytanko. Czy gdy wyrobie sobie papiery instruktora, będę mógł otworzyć własną szkołę nauki jazdy i prowadzić zajęcia teoretyczne jak i praktyczne? Pytam bo słyszałem ze aby prowadzić wykłady(z teorii) trzeba mieć wykształcenie wyższe i najlepiej humanistyczne a sam papier instruktora upoważnia jedynie do prowadzenia zajęć praktycznych jazda po mieście, placu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panz Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 W gdańsku wygląda to tak http://www.pord.pl/index-4szkolenia2.html ½szkolenie rozpoczyna się egzaminem kwalifikacyjnym ze znajomości przepisów ruchu drogowego i techniki kierowania pojazdem...¨ niestety nie mam pojęcia czy egzamin kwalifik. na instruk. wygląda tak jak dla osoby nieposiadającej jeszcze uprawnień do kierowania poj. w tym temacie to chyba Tomek ma więcej do powiedzenia. Ceny też są różne ½co kraj to obyczaj½ http://www.word.elblag.pl/sz04.php lub http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1...2840&a=29826957Jak znam życie to zdanie egzaminu końcowy graniczy z cudem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tur85 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 Dzięki za zainteresowanie. Chyba się zdecyduje mam auto lokal no i najważniejsze chęci. Mam nadzieje że jakiś gelt z tego będzie. Jestem zdania że jak coś już robić to najlepiej na swoim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panz Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 Znalazłem jeszcze coś na temat ½szkoły jazdy½ http://tvn24firma.onet.pl/1242359,odcinek.html program podzielony jest na dwa filmy. Obejrzeć nie zaszkodzi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Uprawnienia instruktora upoważniaja do prowadzenia teorii i praktyki.Co do egzaminu, to trzeba być pechowcem zeby nie zdać - egzaminy prowadzi komisja złożona w połowie z wykładowców z kursu.A to że najlepiej na swoim to prawda. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panz Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 co do samego kursu to nie jest to wcale tak hop siup :roll: (ciekawość mnie zżerała więc zadzwoniłem do Gdańska i Elbląga).Egzamin kwalifikacyjny ze znajomości przepisów ruchu drogowego i techniki kierowania pojazdem- czyli wiadomo teoria łatwizna ale plac to już wyzwanie i tak np. w Elblągu nie ma jazdy na placu jest tylko egzamin pisemny :!: z przepisów ruchu drogowego, za to½Nie trzeba umieć jeździć żeby być instruktorem½ nabiera trochę innego znaczenia w Gdańsku :) tam trzeba umieć wykonywać manewry na placu żeby załapać się na kurs.Szkolenie np. w Elblągu odbywa się 4 razy w tygodniu :!: a część zajęć praktycznych prowadzona jest w ¨zaprzyjaźnionych½ OSK i wszystko trwa ok. 3 miesięcy.To tak w skrócie :P Wnioski nasuwają się same - co kraj to obyczaj, odniosłem wrażenie że w Elblągu kurs i egzamin końcowy to pikuś. To tak w skrócie :P Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi