Kamill Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 Siema.Mam takie jedno pytanko???Chciałbym zmienic tylna zembatke w Suzuki Ts50XK.Obecnie mam 46 zębów a chciałbym założyc 54.Pytanie brzmi-Czy starczy mi łańcuch???A jak niestarczy to ile zebów założyć???Pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 A jaki widzisz problem zeby przedluzyc łańcuch jak niestarczy ?? 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 witam. lancucha prawdopodobnie nie starczy :P chyba ze jest juz naprawde mocno wyciagniety;-) a wtedy tak czy siak proponuje wymiane układu napędowego - bo nowa zębatka nie będzie współdziałała z wychechłanym łańcuchem. 8 zębów wiecej = 8 dodatkowych ogniw :lapad: poza tym zastanów się, czy zmiana zębatek o 8 zębów nie jest zbyt drastyczna - w końcu to zmiana przełożenia o około 20%.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 tzreba zmienić cały komplet tj: przednia zębatka, tylna zębatka + łańcuch o odpowiedniej liczbie ogniw Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 Dokladnie :P Osiem ogniw wiecej to jest naprawde sporo, a i napewniam cie ze ta zebatka dlugo nie pozyje jesli nie zalozysz całego nowego układu.Pozdro Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamill Opublikowano 2 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 dzienki. za odpowiedzi.a ile zebów moge zwiekszyc??? aby mi wzorsło przyśpieszenie<kop> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 najlepiej zmienić przedną zębatke na mniejszą o 1 góra 2 zęby Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamill Opublikowano 2 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 ale chodzi mi o tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 ja na twoim miejscu bym zwiekszyl o jakies 4... napewno poczujesz roznice. o osiem to naprawde duza roznica. teraz pytanie tylko...czemu nie mozesz zmienic z przodu? poza tym wazne jaki masz stan(tj. przebieg) calego ukladu. jesli jest troche stary to lepiej odrazu calosc zmienic. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamill Opublikowano 3 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Nimoge zmienić przodu ponieważ juz zmiwniłem na nowa niedawną bo stara niemiała parę zębów, i dlatego kupiłem nowa a i tylna sie nienadaje wiec chce tył pozdrowiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 :-D :-D :-D Niezłe podejscie.......Tył zostaw w spokoju a dobierz odpowiedną małą....takie jest moje zdanie..przynajmniej mniejsze koszty wrazie zlego dobrania przełozenia.Pozdro Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi