dabu Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 witam i mam takie pytanko jeśli nominalny tłok ma 49,50mm to tłok który ma wybite u góry na denku 0,75 to ma rozmiar 49.75mm czy 50,25mm ??prosze o pomoc bo zamierzam kupić tłok a nie mam pojęcia własnie jaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 26 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 witam i mam takie pytanko jeśli nominalny tłok ma 49' date='50mm to tłok który ma wybite u góry na denku 0,75 to ma rozmiar 49.75mm czy 50,25mm ?? prosze o pomoc bo zamierzam kupić tłok a nie mam pojęcia własnie jaki[/quote']NIe masz suwmiarki w domu? Przeciez to najprostszy i najdokladniejszy sposob :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabu Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 tak tylko że suw miarką mi wyszło równe 50,00 a takiego rozmiaru nie ma!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 Tłok z oznaczeniem 0.75 to tzw. trzeci nadwymiar.Dodajesz do średnicy tłoka nominalnego czyli 49.50 to co widzisz na tłoku czyli 0.75 i razem wychodzi 50.25 mmteraz mierzysz mikrometrem tłok na dole i otrzymujesz wymiar który po porównaniu z nowym daje Ci stopień zużycia tłoka. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabu Opublikowano 26 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 serdecznie dziękuje ci za pomoć piotrze :D :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motórzystka Opublikowano 26 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2005 tak tylko że suw miarką mi wyszło równe 50,00 a takiego rozmiaru nie ma!!Zależy w którym miejscu mierzyłeś bo tłok nie ma przecież w każdym miejscu tej samej średnicy :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabu Opublikowano 28 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 u góry nad pierścionkami i pośrodku no prawie bo bliżej dołu i wychodzi zawsze 50mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 prawieprawie robi wielką roznice :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motórzystka Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 u góry nad pierścionkami i pośrodku no prawie bo bliżej dołu i wychodzi zawsze 50mmnie wiem jak to jest u ciebie ale przeważnie mierzy się to w płaszczyżnie sworznia lub kilka milimetrów od dolnej krawędzi płaszcza, inaczej w każdym silniku :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi