Hamer Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Witam!W mojej 70ccm wymienilem tlok i zrobilem szlif, powiedziano mi ze mam docierac go czyli jezdzic z pretkoscia 45km/h przez 500km, jest mozliwosc ominiecia tego, chodzi o to ze krew mnie chyba zaleje jak bede tak docieral!! co sie stanie jezeli nieprzejade tyle km, moze wystarczy tylko 100km??? prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Niee. O docieraniu bylo duzo. Najpierw 500km spokojnie (bardzo) czyli do 5tys a puzniej co 100km o 1000obr wiecej. Jesli nie dotrzesz to zakatujesz silnik. Nie bedzie mial pelnej mocy, bedzie sie grzal i.t.dLaczny okres docierania to okolo 800km Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamer Opublikowano 24 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 a tylko pojemnosci 50ccm-70ccm-80ccm trzeba docierac czy wszystkie?? A i jeszcze czy mozna tak zrobic ze zablokuje manetke na tych 5tys i bedzi pracowal na luzie?? przez iles tam godzin?? Sorry jak byl juz taki temat ale wole wlasny zalozyc..czuje sie pewniej :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Simek to nie mójdział ale miałem niedawno przyjemność montażu lekko uzywanego cylindra i tłoka (lakki nagar był na tłoku podobno przejechał ok 200 km ale spasowany był nieźle -komplet-razem ze sworzniem) nie pamietam - jakiejś chyba poznańskiej firmy-wykonanie naprawde w deche i błysk w dodatku zreszta podobno kosztuje 350zl cały komplet z tej firmySprężanie że paliła z 1 prezłamania poniewaz własiciel nie za bardzo przejał się gatkach o docieraniu po zniknieciu mi z oczu ( a słyszałem przeciez chód silnika gwałtownie przyspieszył:-) ) wrócił za 20 min-komprecha nie dopoznania!! a raczej jej brakdemontaz pnowny cylindra ujawnił slicze zatarcie na jeszcze błyszczacym tłoku w okolicy części wylotowej i zgrzane pierścienie a na tulei tuz nad oknem wylotowym pojawiła sie jakby fioletow plama -szkoda ze nie ciachnałem fotki :D bo sam byłem zdziwiony jak juz uzywany cylinder i tłok mozna tak załatwić i to w tak krotkim czasie ale widocznie można :D a przeciez dowalił miksolu że dymiła az kapało z tłumika mając przykład i czytając wypowiedzi kolegów sam potraktuję to co piszą bardzo poważnie Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 a przeciez dowalił miksolu że dymiła az kapało z tłumika hehe mixol "prawie" jak syntetyk :D:D::D:D:D ale nie o tym nie bede sie tu rozpisywał bo na forum znajdziesz z 10000 tematów o tym jak docierać.Jak masz duzo kasy to mozesz nie docierać, to samo życie ci pokaże przy następnym remoncie że trzeba docierać ;] nie można zablokować manetki na np 5 tyś zeby pracował w miejscu. PO pierwsze jak jedziesz to nie jedziesz 800 km na jednakowym gazie, jak jedziesz moto jest pod obciażeniem, i jak jedziesz to sie chłodzi ;] wiec poszukaj na forum tematów bo po co powtarzać sie enty raz i jeszcze wymyslać jakieś głupie teorie typu blokowanie gazu i docieranie w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Takie uroki jazdy motocyklem, ale niektórzy nie potrafia docenic i pomyslec ze po dotarciu bedzie bardzo ladnie chodzil.Jesli ktos jest narwany na takowanie mo nie wiem zostaje silnik elektryczny (hulajnoga) jej dobierac nie trzeba :D Pozdro Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi