yarco26 Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 WitamMam pytanie do osób znających się na elektryce. Kupiłem Kawasaki ZX-600 Ninja to jest wersja amerykańska ZZR-600 i tak chyba lepiej ją nazywać w Europie. Moto po minimalnym szlifie....Ale mi chodzi o to, że nie świeci przednia lampa. Żarówka jest dobra, po przekręceniu zapłonu zaświeca się lampa tylna, wg. mnie powinna też przednia. Patrząc po bezpiecznikach wszystko ok. W instalacji raczej nikt nie grzebał moto z 2000 roku, ale tylko 3500 mil. Silnik chodzi, ładowanie jest. Izolacje nigdzie nie poszarpana. Wszystkie inne urządzenia elektryczne działają normalnie.Czy może ktoś wie co to może być.Może ktoś ma jakaś instrukcja instalacji elektrycznej do tego motocykla??? Spalony jakiś moduł??? Może ktoś miał podobny problem??? Za pomoc dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 moze się po prostu gdzieś kabelek rozłączył? Sprawdź dokładnie w którym miejscu po drodze "prąd ginie". Albo, skoro to wersja USA, to moze coś z automatycznym włącznikiem świateł? Podaj mi maila, to Ci prześlę kawałek serwisówki dotyczący elektryki. pozdro, nara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Sprawdz polaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Na jakiej podstawie stwierdziłeś ze zarówka jest w pożądku?Weź miernik i zacznij działać :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek6r Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 nie wiem jak u Ciebie, mam takie dwa cycuszki pod zegarami,to oslony od wewn. strony zarowek,zdejmij ta gume i zobacz czy kabel laczy czy wisi i powiewa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konował Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 W moim jak zapale silnik to włączają sie od razu swiatła(też amerykańska wersja),sprawdz czy nie masz podpiętego jakiegoś stycznika i czy się nie wiesza(one tak lubią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarco26 Opublikowano 21 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Podaj mi maila, to Ci prześlę kawałek serwisówki dotyczący elektrykie-mail:[email protected] kable sprawdzałem wszystkie bo ma moto ogołocone z owiewek Na jakiej podstawie stwierdziłeś ze zarówka jest w pożądku? Weź miernik i zacznij działaćsprawdzałem stan żarówki poprzez prostownik, i nawet założyłem nową i "przeleciałem" całe moto po kostkach miernikiem i cała reszta działa nie wiem jak u Ciebie, mam takie dwa cycuszki pod zegarami,to oslony od wewn. strony zarowek,zdejmij ta gume i zobacz czy kabel laczy czy wisi i powiewa??moto jest naked bez tymczasem, ż żarówka wisi na kablu W moim jak zapale silnik to włączają sie od razu swiatła(też amerykańska wersja),sprawdz czy nie masz podpiętego jakiegoś stycznika i czy się nie wiesza(one tak lubią).u mnie po przekręceniu zapłonu zapala sie tylna lampa, a po odpaleniu moto z przodu ciemno, ale skrzyneczka na bezpieczniki wydaje mi sie jakaś nie oryginalna(mniejsza niż uchwyty)jakby nie od tego. Ale jak wyjmę bezpiecznik to tylne światło gaśnie. A to jest chyba połączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi