Rozio Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 mam takowy problem w jawulcu. Wkazania liczników nie zgadzaja sie.przy 4000 obr/min prędkościomierz pokazuje ok 85km/h a z obliczeń wynika że jest to ok. 95km/h. Przy wyższych obrotach różnice są jeszcze większe.licznik rowerowy który założyłem w celach testowych pokazywał wskazania zgodne z orginalnym, ale z drugiej strony obrotomierz też wydaje sie dobrze działać, silnik ochoczo kręci do 5500obr wyżej nie bardzo, kopa :) dostaje przy 4000 czyli zgodnie z tym co mozna odczytać z krzywych charakterystyk. Drogomierz nie oszukluje. Sprzęgło równierz sie nie ślizga. Mam załorzoną zębatke 18 i opone 3" - 18. Moje pytanie - któremu wskazaniu wierzyc, co jest przyczyną przekłamania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 Rozio wierz wskazaniom licznika rowerowego (pod warunkiem ze dobrze ustawiles) a obrotomierz koryguj po przeliczeniach przelozen.Zegary w jawulcu rozne rzeczy potrafia wskazywac chociaz ja nigdy nie mialem duzych bledow. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 Powinienes chyba sobie poradzic z reg. licznika rowerowego nie?? Bierzesz obwod kola i wpisujesz.. :mrgreen: jak sie zgadza to super.. ale obrotmierz potrafi niezle jajca robic... Popatrz czy nie skacze wskazowka jak trzymasz na stalych obrotach i jezeli skacze, to trzeba linke nasmarowac (albo sie zerwala i sie wiesza) albo naped linki obrotomierza moze siedziec.. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi