Skocz do zawartości

Karta pojazdu...

Gość freeriders
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ten sam problem u mnie - ale chyba pęknę i wybulę te 5 stów, chyba nie dam rady jeździć po podmiejskim lasku do maja :|

pocieszam się tylko tym, że już od paru osób dostałem info, że mają to wprowadzić "za parę tygodni" (absolutnie nieoficjalna informacja - czyt. plotka)

kurde pocieszalem sie ze i tak trzeba placic 500 na ochrone srodowiska i ze jak zarejestruje motocykl przed 1 maja to nie bede taki stratny ale widze ze nie dotyczy to motocykli.

Nie dam rady wytrzymac do 1 maja :|

Jako zdesperowany czlowiek zapytam sie was czy mozna gdzie zdobyc jakas blache zeby moc posmigac wieczorami i noca???

• 2 tygodnie później...

Witam.

Wracając do tematu - rejestrowałam swoje świeżo zakupione moto w tym tygodniu, opłacając oczywiście nieszczęsną i BARDZO wartościową kartę pojazdu (500 peelenów). Wypytałam się jednak o zmianę przepisów i kiedy mają obniżyć ceny karty, ale nikt nie potrafił mi dokładnie odpowiedzieć. Po prostu nie mają jeszcze żadnych odgórnych informacji: ani nowej ceny, ani żadnych ustaleń od kiedy.... Nie nastawiałabym się więc zbyt na tego 1 maja! Znając naszych urzędasów i biurokrację na pewno wszystko sie opoźni, a nawet jak już coś ustalą to i tak będzie poślizg. :D

Hmmm... nie zawsze jestem taką pesymistką, ale i tak bym do maja nie wytrzymała. Szczególnie, że mój pierwszy motocykl już czeka na mnie w garażu. Tylko wiosna przyjdzie i będę śmigać! :D :D

Życzę cierpliwości lub nagłego przypływu gotówki :D

Pozdrawiam

Maryś

• 3 miesiące temu...