c00l Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 nie prosze ja tak niechce ja chce jezdzic mniejmy nadzije ze wejdzie wzycie wczesnje jakas ustawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulus Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 ja bede jezdzil na OC , spisanej waznej umowie... i chyba niewaznych blachach francuskich..a jak mnie zatrzymaja to powiem ze mam na wszystko papier i 30 dni na przerejestrowanie moto od kupna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 :) no napewno uwierzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kesey Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 ten sam problem u mnie - ale chyba pęknę i wybulę te 5 stów, chyba nie dam rady jeździć po podmiejskim lasku do maja :| pocieszam się tylko tym, że już od paru osób dostałem info, że mają to wprowadzić "za parę tygodni" (absolutnie nieoficjalna informacja - czyt. plotka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 nie mogą wprowadzisz szybciej- vacatio legis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00l Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 nie mogą wprowadzisz szybciej- vacatio legisczemu? muw troche jasniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 okres między datą ogłoszenia aktu prawnego a. normatywnego a datą jego wejścia w życie. Wchodzi w życie od maja (mam nadzeję,że nie później) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 kurde pocieszalem sie ze i tak trzeba placic 500 na ochrone srodowiska i ze jak zarejestruje motocykl przed 1 maja to nie bede taki stratny ale widze ze nie dotyczy to motocykli. Nie dam rady wytrzymac do 1 maja :| Jako zdesperowany czlowiek zapytam sie was czy mozna gdzie zdobyc jakas blache zeby moc posmigac wieczorami i noca??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00l Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Jako zdesperowany czlowiek zapytam sie was czy mozna gdzie zdobyc jakas blache zeby moc posmigac wieczorami i noca???bezpieczneij jezdzic wdzien niz noca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 Witam. Wracając do tematu - rejestrowałam swoje świeżo zakupione moto w tym tygodniu, opłacając oczywiście nieszczęsną i BARDZO wartościową kartę pojazdu (500 peelenów). Wypytałam się jednak o zmianę przepisów i kiedy mają obniżyć ceny karty, ale nikt nie potrafił mi dokładnie odpowiedzieć. Po prostu nie mają jeszcze żadnych odgórnych informacji: ani nowej ceny, ani żadnych ustaleń od kiedy.... Nie nastawiałabym się więc zbyt na tego 1 maja! Znając naszych urzędasów i biurokrację na pewno wszystko sie opoźni, a nawet jak już coś ustalą to i tak będzie poślizg. :D Hmmm... nie zawsze jestem taką pesymistką, ale i tak bym do maja nie wytrzymała. Szczególnie, że mój pierwszy motocykl już czeka na mnie w garażu. Tylko wiosna przyjdzie i będę śmigać! :D :D Życzę cierpliwości lub nagłego przypływu gotówki :D PozdrawiamMaryś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 to u nas norma ,że urzędy dostają w ostatniej chwili przepisy, najczęściej wchodzą one w życie a dzienniki ustaw sa dopiero drukowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 A czy na motorower też wykupić trzeba kartę pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulus Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 na motorower chyba nie.... ale nie jestem pewny na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominick Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 no to w koncu jest juz maj, jak wyglada sparwa z ta karta? ile kosztuje. Z gory dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian zg Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Sama karta pojazdu kosztuje 75 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi