Maly-PMI Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 przydalo by mi sie chcoiaz na miesiac te 75zl na karte bo po nowym roku bede sprowadzal moto. Ktos sie dowiadywal jak to bedzie ? Chyba sie poswiece i zadzwonie jutro to urzedu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boronet Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 jestem w 100% przekonany ze jak zadzwonisz to zapewnie nie otrzymasz pelnej odpowiedzi jak to w urzedach bywa. albo cie sklamia :) standardowo :P. No ale kto pyta nie błądzi ale to przyslowie nie tyczy sie urzedów. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxt Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 a jak jest w przypadku kupna motoru z kartą pojazdu. tez sie placi czy dotyczy to tylko noworejestrowanych wozkow?pozdr :idea: :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 placisz tylko wtedy gry sprowadzasz. Jak kupisz zarejetrowanego w PL to nic nie placisz bo to sie placi za wyrobienie. Glupia ksiazeczka 500zl :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Swieze info na ten temat: http://biznes.onet.pl/0,1231107,wiadomosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Wchodzi w życie z dniem 1 maja, coś ok 80 zł. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yezoo Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Wchodzi w życie z dniem 1 maja, coś ok 80 zł. :P masz jakies podstawy prawne czy tak gdybasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Info z wydziału komunikacji, facio tak mi naopowiadał przez telefon, jak nasi wprowadzą to cholerka wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barto16 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Kupilem motor zagranicy,czy na zarejstrowanie go jest jakis określony czas???Slyszalem że za to podobno są jakieś kary czy to prada czy tylko pogloski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 nie ma żadnej kary, ustawowo jest niby 30 dni, ale nie ma żadnych sankcji za pół roku pójdziesz i git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczup Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 poprzednia opłata 500zł była pobierana bezprawnie i podobno będzie można domagać się zwrotu kosztów, jeżeli ktoś płacił tyle kasy. Ale to by było chyba za piękne. Nasz Rząd coś wymyśli żeby nic nie oddać...pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 nie należy się niestety- lex retro non agit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulus Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 ja bylem wczoraj w urzedzie komunikacji i mi powiedzieli ze do konca kwietnia maja ustalic stawke jaka bedzie pobierana za karte pojazdu.... wiec najprawdopodobniej nowa cena bedzie obowiazywac od 1 maja.... dowiedzialem sie również ze jesli spisze umowe i zapłace OC to moge sobie na obcych blachach smigac przez okolo 30 dni... z tego wniosek nasówa sie jeden... trzeba kombinowac zeby nie rejestrowac do 1 maja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 z tego wniosek nasówa sie jeden... trzeba kombinowac zeby nie rejestrowac do 1 maja...No tak,ale co ja moge wykombinowac, skoro mam wyrejestrowany motocykl? Papiery do rejestracji przygotowane i pozostaje mi tylko czekac do pierwszego maja. Ale jak przyjdzie wiosna to chyba mnie szlag trafi. A moze macie pomysly jak pojezdzic legalnie zanim zarejestruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 to fakt, ból będzie , szczególnie w majowy długi weekend, a jak znam życie to cały tydzień urząd nie będzie czynny albo nie będzie rozporządzeń i rejestracja od 8.05. Wtedy chyba mnie szlag trafi też :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi