Aldarion Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Witam , mam problem z tym motorkiem . Mianowicie jest to problem z silnikiem ( tak myślę ) :na wolnych obrotach nie ma mocy praktycznie , ledwo jedzie .Często gaśnie gdy stoję na skrzyżowniu , musze kręcić manetką żeby nie zgasł . ( chodzi na 2 tys. obrotów , powinien chodzić na 1.5 tys , ale i tak chociaż są te 2 tys. to gaśnie po chwili ) . Nie da się go rozpędzić powyżej 100 tj. na 4 biegu jedzie 100 na 11 tys. obrotow , potem jak dam piąty bieg to obroty spadaja na 7 tys. i juz nie idzie szybciej , silnik nie daje rady chyba . O 6 biegu nie wspominam . Wykonałem też taki test : na 5 tys obrotów zatkałem wydech szmatką i motor zgasł po 3 sekundach . Podobno powinien silnik z tym walczyć i nie zgasnąć . Jak myślicie , co to może być i co należy zrobić ? Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabu Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 ja bym stawiał na tłok i pierścienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Tez bym nato stawial. Pewnie juz silnik tak slaby ze niedaje rady :P Czeka Cie remocnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tylik Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Może dobrze podreguluj i wyczyść gaźnik bo raczej to przez to gaśnie.. Masz ją wpełni odblokowaną ? Co do spadania obrotów to normalne w nerkach ale przy wrzuceniu 6 biegu ale nie 5 8O Napisz co masz w niej odblokowane (jak wiesz oczywiście ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 jak to się mówi: sprawdź kompresję ona prawdę Ci powie ;)z tego co piszesz to mi się wydaje, że remoncik jakiś czas temu powinnaś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tylik Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Kil|vov mam do Ciebie pytanko ;) - co się sprawdza poprzez zatkanie tego wydechu nogą czy szmatką (napewno czy układ wydechowy jest szczelny ale czy oprócz tego stan silnika czy coś w tym rodzaju ? bo mój qmpel ma taksamo u siebie w nsr że jak moto zatka nogą to przez chwile jakby niechodził ale chodzi silnik :) na jakiś strasznie dziwacznych niskich obrotach (że dzwięk taki dziwny jakby silnik chodził na poniżej 0,5 tys obr. :) i gaśnie :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Kil|vov mam do Ciebie pytanko ;) - co się sprawdza poprzez zatkanie tego wydechu nogą czy szmatką (napewno czy układ wydechowy jest szczelny ale czy oprócz tego stan silnika czy coś w tym rodzaju ? bo mój qmpel ma taksamo u siebie w nsr że jak moto zatka nogą to przez chwile jakby niechodził ale chodzi silnik :) na jakiś strasznie dziwacznych niskich obrotach (że dzwięk taki dziwny jakby silnik chodził na poniżej 0' date='5 tys obr. :) i gaśnie :?[/quote'] nie wiem o co chodzi z tym zatykaniem :) to był JEJ pomysł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 Widze ze chyba niedawno kupiłaś tą nsr.( wnioskuje to po poprzednich postach) Z tego wszystkiego wynika że jest to tzw. padaka. Moze sprubuj ja zwrucic poprzedniemu wlascicielowi ;). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Najpierw stary poszukaj sobie na forum informacji o gaźnikach i świecach i wyreguluj gaźnik bo to podstawa i zmien swiecę na nową. Dopiero poźniej sie martw jak nic nie da :notworthy:Pozdrawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi