aker6 Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Witam Mam zamiar kupić przyczepkę motocyklową wleczoną za motocyklem.Chciałbym się dowiedzieć jak zarejestrować taką przyczepkę. Wiem, że w Czechach gdzie była ona produkowana miału one tablice rejestracyjną, ale nie wiem jak sprawa ma się w Polsce. Jest to zabytek, ale nie chciał bym jej rejestrować na żółte tablice, a zdobycie orginalnego dowodu w Polsce graniczy z cudem.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 przyczepki motocyklowej raczej sie nie rejestruje tylko na przyczepce musi byc blacha z numerami pojazdu ciagnacego przynajmniej tak miala wfm ktora byla bardzo pieknie odrestaurowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 przyczepki sie nie rejstruje i nie musi miec zadnych nr nie moze tylko przekraczac masy wlasnej motocykla i 100kg wiem bo zdawalem na prawko tydzien temu i to sa pytania testowe:) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 15 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 WitamDzięki wszystkim za pomoc. Dla zainteresowanych dodaję jeszcze maila którego dostałem od Pana Wojciecha Kuleszy. W polsce tego typu przyczepki nie były rejestrowane i nosiły tablice rejestracyjne takie same jak motocykl holujący To samo dotyczy wózka bocznego który jest wpisywany do dowodu rej. bo zmienia rodzaj "motocykl z wózkiem bocznym"w ogóle bym się tym nie przejmował a zwłaszcza nie pytał urzędników bo napewno wymyślą jakieś schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 15 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2005 A kto jest pan Wojciech Kulesza? Pytam się bo nie wiem ;) A co do tych tabliczek na przyczepkach to nie wolno mieć drugiej takiej samej tablicy rejestracyjnej. A urzędników to ja też bym się nie pytał bo oni przeciż i tak nic nie robią :) Najlepiej spytać się diagnostów bo oni wiedzą najlepiej :) Przyczepke podpinasz pod moto i jechane - rybson13 już temat wyczerpał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 22 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Wojciech Kulesza jest rzeczoznawcą techniki samochodowej.http://kulesza.w.webpark.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sovietek Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 motocykl z koszem niekoniecznie musi miec wpisany kosz w dowód.np kumpel ma w junaku - w dowodze napisane "motocykl z wózkiem bocznym" w miejscu nazwy pojazdu..ja miałem iża z koszem, a teraz mam K-750, i oba mają poprostu "motocykl" , liczba miejsc: 3 :Dpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi