Skocz do zawartości

$!#%!*&$% Problemy ze skrzynką biegów w ETZ250.

crazybiker_
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

POMOCY! Nie wiem co jest nie tak ze skrzynką w mojej 250, biegi wchodzą ciężko, dwójka wypada, czasami zamiast 2 wpada 3, przy redukcji z 4 na 3 nie wchodzi 3, porobiły się luzy między przełożeniami, poprostu już nie mam siły składać i rozkładać silnika :D może jestescie mi w stanie pomóc , może ktoś z was mając ETZ miał podobne problemy jak ja??? Już psychcznie nie wyrabiam POMÓŻCIE!!!

[ Dopisane: 12-11-2005, 20:35 ]

Dodam że części składowe szkrzynki są w dobrym stanie!

Jesli skrzynia jest taka od pierwszego odpału po zlozeniu to jest tak jak piszą koledzy wyzej(czyli zle zlozenie) a jesli stalo sie to nagle to cos nie tak w skrzyni ( wkoncu to nie są nowe motocykle) więkrzośc ma ponad 15 lat i moze cos wysiąść, w kazdym bądz razie rozdbierz i to obadaj (wodziki, przesówki) jesli sam nie wiesz bardzo o co w tym chodzi to robzierzi daj komuś skrzynię zeby ją obejrzał.....dobry mechanik wylooka kazde niedociągnięcie.

Pozdr. i milego remontu!

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Dzięki panowie za odpowiedz mam nadzieje że zdąże jeszcze nakręcić :P trochę kilometrów przed zima.POZDRAWIAM I Z GÓRY DZIĘKUJE.

[ Dopisane: 13-11-2005, 13:03 ]

Jeśli ktoś ma dobry schemat skrzyni biegów 250 to zarzućcie go na mojego meila: [email protected]