Skocz do zawartości

W czym jezdzicie na motocyklu? (ubiór, ciuchy)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jeśli chodzi o ciuchy na moto, to posiadam kurtke Akito goretex + skóra (pomomi tego, ze miałem w niej glebe i to mocną, uszkodzenia jej są naprawde małe. Świadczy to o tym, że takie połączenie jest dobre) spodnie również goretex, do tego turystyczne buty.

Teraz musze sobie kupić jakieś dobre rękawice z kewlarem oraz jakiś fajny i mocny kask bo oje uległy biodegradacji :cry:

pozdr.

BULLSON FOREVER

darekcb500 napisał:

ciuchy super,teraz tylko czekac na sezon i sprawdzic w praktyce nowy zakup :idea:

Witam,

Mishel napisał:
Teraz musze sobie kupić jakieś dobre rękawice z kewlarem oraz jakiś fajny i mocny kask bo oje uległy biodegradacji   :cry:

No dokładnie... rękawice ładnie wkomponowały się w asfalt ;) , o kasku lepiej nie wspominać :?

A wracając do tematy...

to ja właśnie też jestem na zakupie jakiś porządnych ciuszków i szczerze powiedziawszy skóra bardziej mi się podoba (ehhhhhh... te agresywne dziewczyny :twisted: ). Może w Niemczech uda mi się wyrwać coś fajnego jak będą jakieś przeceny 8)

pzdr @starte

A u mnie sprawa wygląda następująco:

-kurtałka skórzana wzmocnienia na barkach i łokciach

-spodnie tyż skórzane krój jeansów

-glany

-i "kask" DRAGON

Mówcie co chcecie, że na jawke nie warto itp. ale ja wiem, że nawet przy "głupich" 60km/h można się nieźle poopbdzierac w razie szlifu i nawet przy tej prędkości można cos sobie przewiać. Pozdro

karzeł napisał:

Mówcie co chcecie, że na jawke nie warto itp. ale ja wiem, że nawet przy "głupich" 60km/h można się nieźle poopbdzierac w razie szlifu i nawet przy tej prędkości można cos sobie przewiać. Pozdro

A kto ci to powiedzial :?: ;)

Astarte napisał:
A wracając do tematy...  

to ja właśnie też jestem na zakupie jakiś porządnych ciuszków i szczerze powiedziawszy skóra bardziej mi się podoba

Ja mialem na początku ten sam tok myslenia a jednak padla decyzja ze to nie pelna skóra .

Zastanów sie dobrze ,motocyklem jezdzisz zapewne od wczesnej wiosny do pużnej jesieni ,wiec ubranko musi być praktyczne i komfortowe w urzytkowaniu ;)

Pzdro

darekcb500 napisał:
Zastanów sie dobrze ,motocyklem jezdzisz zapewne caly rok ,ubranko musi być praktyczne i komfortowe w urzytkowaniu  

Dlatego najlepiej miec dwa komplety ciuchow ;)

Skora jest mimo wszystko lepsza na lato(sprawdzone). Mimo obietnic o oddychalnosci membran-srednio sie to sprawdza w praktyce. Skora dobra tez jest na krotkie wypady, czy podjazd na moto pod knajpe :-D

Natomiast texy sa idealne na dluzsze, turystyczne wypady-kiedy nie mamy pewnosci jaka bedzie pogoda nastepnego dnia. Oraz oczywiscie na niskie temperatury

darekcb500 napisał:
  Zastanów sie dobrze ,motocyklem jezdzisz zapewne od wczesnej wiosny do pużnej jesieni ,wiec ubranko musi być praktyczne i komfortowe w urzytkowaniu  ;)

Jak już będę miała całą sumę to będę bardziej się wgłębiać w ten temat. Jak na razie zbieram, zbieram.

zajc napisał:
Dlatego najlepiej miec dwa komplety ciuchow  

Skora jest mimo wszystko lepsza na lato(sprawdzone). Mimo obietnic o oddychalnosci membran-srednio sie to sprawdza w praktyce. Skora dobra tez jest na krotkie wypady, czy podjazd na moto pod knajpe  

Natomiast texy sa idealne na dluzsze, turystyczne wypady-kiedy nie mamy pewnosci jaka bedzie pogoda nastepnego dnia. Oraz oczywiscie na niskie temperatury

A to jest drugi problem. Dużo na motocyklu jeżdżę. I są to najróżniejsze wypady. Od lansingu pod knajpą :evil: po o wiele dłuższe wypraw, więc musi być to naprawdę coś dobrego 8)

ps. dwa komplety to jest wspaniały pomysł, ale niestety mnie na to nie stać :?

pzdr @starte

Astarte napisał:
zajc napisał:

Dlatego najlepiej miec dwa komplety ciuchow  

Skora jest mimo wszystko lepsza na lato(sprawdzone). Mimo obietnic o oddychalnosci membran-srednio sie to sprawdza w praktyce. Skora dobra tez jest na krotkie wypady, czy podjazd na moto pod knajpe  

A to jest drugi problem. Dużo na motocyklu jeżdżę. I są to najróżniejsze wypady. Od lansingu pod knajpą  po o wiele dłuższe wypraw, więc musi być to naprawdę coś dobrego

Dokładnie ja np.wole jedno dobre wdzianko niż dwa hu**we z racji że

nie stać mnie na dwa ubrania kupiłem jedno praktyczne na kazde warunki i także tekstylie polecam koleżance wyrzej ;) z racji wiekszej praktycznosci ,komfortu ,zapewniam cie że niebedziesz zawiedziona .

Mnie podoba sie osobiscie bardziej skóra ,ale wygląd to nie wszystko :mrgreen:

Pzdro

Cytat
Mnie podoba sie osobiscie bardziej skóra ' date='ale wygląd to nie wszystko :mrgreen: [/quote']

No tak mówią ;) :twisted:

ps. a tak poza tym to pozdrawiam rodaka z Bielska 8) (jeżeli lubisz dużo i szybko jeździć - to ja z kolegami prawie co weekend jeździmy na jakieś wyprawy, więc jęśli będziesz reflektował to odezwę się do ciebie w kwietniu :evil: )

pzdr @starte

Cytat
ps. a tak poza tym to pozdrawiam rodaka z Bielska

Również pozdrawiam rodaczkę :P

Cytat
(jeżeli lubisz dużo i szybko jeździć - to ja z kolegami prawie co weekend jeździmy na jakieś wyprawy' date=' więc jęśli będziesz reflektował to odezwę się do ciebie w kwietniu ) [/quote']

Wszystko co zawarte w twej wypowiedzi preferujie :) ,co do szybkosci ;) to jest z nią różnie ,w zależności od dnia ,ale zazwyczaj w granicach zdrowego rozsądku :mrgreen: .

Jaką przelotówke narzucacie :?:

Pzdro

Cytat
  Cytat
(jeżeli lubisz dużo i szybko jeździć - to ja z kolegami prawie co weekend jeździmy na jakieś wyprawy' date=' więc jęśli będziesz reflektował to odezwę się do ciebie w kwietniu ) [/quote']

Wszystko co zawarte w twej wypowiedzi preferujie :) ,co do szybkosci ;) to jest z nią różnie ,w zależności od dnia ,ale zazwyczaj w granicach zdrowego rozsądku :mrgreen: .

No i to się mnie podoba :twisted:

Cytat
Jaką przelotówke narzucacie :?:

No nie przesadzamy za bardzo, ja mam najsłabszego sprzęta (Gs 500), więc ty cb-ką powinieneś nadążyć :P (w końcu parę koników więcej). A prędkość też zależy od tego jaki mamy humor. Od wolnych przejazdów (ok. 100 km/h), gdy grupa jest liczna do szybkości będących kaźnią dla mojego moto 140, 150 km/h - masakrycznie wolno się potem rozpędza :?

pzdr @starte