bronek Opublikowano 27 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2003 Proszę o poradę i opinie na temat jaki kask intergralny kupić (od 500 zł do 1000zł), na ścigacza. Piszcie o producentach, modelach, wadach i zaletach - będę wdzięczny za każde uwagi na ten temat. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@N!X^ Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2003 http://www.uhma-bike.pl/akcesoria_katalog.php?kid=11 tu masz kaski integral !!POZDRO !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2003 WitamZadnego konkretnego kasku Ci nie poleca... ale przy kupnie weź pod uwagę czy kask ma "nosek", nie parującą szybke ( antifog), sposób zamykania szybki ( czy blokuje się ją jakoś - istotne przy szybkiej jeżdzie), jaka jest wentylacja kasku, ile wlotów powietrza :) ..., ile wazy kask ( 1400g to granica powyżej której nie kupiłbym) sposób zapinania kasku ( pod szyją): czy jest jakaś klamra, która pozwala szybko odpiąć kask, czy łatwo reguluje sie długość zapięcia, z czego jest wykonana taśma z której wykonane jest zapięcie. Ogulnie musisz przyglądnąć sie kaskowi, jedo jakości , czy coś nie odpada i nie trzeszczy. Ja kupując sobie teraz kask wybrałbym firme SHOEI, model z górnej pułki. Tu zobacz jeszcze tu: http://forum.swiat-motocykli.pl/viewtopic.php?t=3589PozdrawiamWiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Lepiej tez wybrac kask ze skorupa karbonowa,kask z termoplastyczna powinno sie zmieniac co 3-4 lata poniewaz kruszeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Właśnie kupiłem SHARK'a S 500, co o tym sądzicie (cena 550 zł, 3 wloty powietrza, szybka nie rysująca się, szybkie i solidne zapięcie, kask z homologacją, lakierowany, system szebkiej wymiany wizjera- push one,wygląda solidnie i ok, ma nosek, wkładu nie można wyciągać do prania, nie jestem pewien czy ma antifoga ale raczej nie - jeszce nie sprawdziłem czy paruje na postoju) Mam nadzieję, że nie był to tragiczny zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris123 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Moja dziewczyna ma identyczny. Co mogę powiedzieć - dobra klasa średnia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Jak juz kupiłes to musztarda po obiedzie... bo Larsson ma promocyjne ceny na NOLANA.Ogladałem i powiem ze sprawiaja b.dobre wrazenie. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi