piotr7557 Opublikowano 10 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Ciesze się... Jest jednak jedno ale :? trzeba w nim wymienić znacznie więcej niż myślałem co wiąże się z kosztami :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Tak myślałem ze przesadziłeś z tym ideałem ,ale i tak spoko na tym wyszedłeś :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr7557 Opublikowano 12 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 Co to za sprzęgło... Konstrukcja genialna mozna wymienić tarcze nie zdejmując koszyka i żadna sprężyna oka nie wybije :D Jest jednak jedno ale, musze wymienić łańcuszek i zębatke od kopniaka i nie wiem jak się za to zabrać, tarcze już zdjąłem ale nie wiem co dalej, nie ma tam już co odkręcić a sprężyna mam wrazenie jest wkręcona w środku. Może macie jakiś schemacik sprzęgła do tego silniczka?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 Witam :D zębatke od kopniaka irozumiem ,że chodzi Ci o półksiężyc.Mam schemacik całego silnika i widzę , że budowa mechanizmu rozruchowego jest podibna do znanej wski 3. Sprężyna nie jest wkręcona w środku(między karterami) tylko normalnie za półksiężycem..Sprzęgło posiada centralną sprężynę i jest podobnej budowy co wsk 4. pozdro :D [ Dopisane: 12-11-2005, 21:38 ]pogadaj z kimś kto rozbierał sprzęgło wski 4 to Ci pokaże w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 popatrz dokłądnie na zabierak :D jest tam zabezpieczenie, wyjmij je teraz wyciagasz 'cycka'(taka sruba z blachą) bierzesz francuza lub żabke zaciskasz zabierak i odkręcasz kawałkiem płaskownika przerośnięta śrube na śrubokręt płaski :D twoim oczą ukazuje sie sprzęzyna kieliszek zabezpieczajacy, i reszta badziewia wyjmujesz wszystko i ściogasz zabierak :D wyjmujesz tulejke stalowa która siedzi miedzy koszem a wałkiem. Odkręcasz zebatke która jest na wale zdejmujesz ją i mozesz jużzrobić wszystko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi