customer Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Witam Wszedzie czytam o regulacji gażnika w jawie 350 ts... ale nigdzie nie znalazlem jak mam ustawic poziom paliwa, kupilem uzywany gaznik i chyba jest w nim zle ustawiony poziom... i jeszcze jedno pytanie z tym związane: gdzi ejest podział płaszczyzny gaznika? Bo podobno od niego mierzy sie wysokosc paliwa w gazniku...Dzieki wielki z gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 dlaczego uwazasz ze jest zle ustawiony?poziom paliwa to jest chyba predkosc z jaka wacha jest uzupelniana w gazniku.z tego co wiem to lepiej sie w to nie wpier.... bo zazwyczaj poziom paliwa jest ustawiany fabrycznie raz na cale zycie.moj poprzedni mechanik zaczal sie bawic poziomami paliwa jak mi robil gaznik( nie wiem po kichuj) i w efekcie inny mechanik musial mi ze dwa czy trzy razy sciagac gaznik i go regulowac zeby go doprowadzic do ladu - byl za niski poziom paliwa i jak troche wkrecalem motor na obroty to mi wypalal cala wache a ja sie zasanawialem czemu ku*wa mi motur chodzi na trzech albo i dwoch garach jak dopiero co wyjechalem z warsztatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 Poziom paliwa w gażniku to jedna z podstawowych i najważniejszych regulacji. Jak będzie za mały to silnik będzie się ksztusił dusił itd, a jak będzie za duży to będzie się zalewał, więcej palił itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 7 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 Dzieki za wypowiedzi ale chodzi mi o konkrety. Wiem ze ma byc 11mm paliwa od poziomu podziału płaszczyzny gaznika... Wiem ze gosciu od którego kupiłem gaznik , robił z nim eksperymenty i bawil sie poziomem...ale chce wiedziec jak sprawdzic kiedy jest własciwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 7 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2005 http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...ghlight=#421072moze tu coś znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi