MaBory Opublikowano 26 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2003 Zamierzam kupić moto do 5 tys. - HONDA VT250F CO WY NA TO?Rocznik 1985. Podajcie jakieś linki stron, za i przeciw dla tego motocykla.Jakie są jego zalety i wady? Chcem wiedzieć o nim jak najwięcej !Z GÓRY DZIĘKI !!! :o :o :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 27 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2003 Z tego co wiem, to takiego motocykla używała dziewczyna Wiktora. Jeżeli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej napisz do niego na PW. Moim zdaniem VT250 to bardzo fajna maszyna, niekłopotliwa w utrzymaniu i wystarczająco mocna do codziennego użyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 27 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2003 WitamFajny motorek na początek, nieźle wygląda i ma wszystkie bajery w stylu centralny amorek, chlodzenie wodą, chydrauliczne sptrzęgło... ale te zalety mogą przy starszych i wysłużonych motocyklach stać wadą, ponieważ więcej rzeczy potencjalnie morze ci sie zepsuć. Jak bedziesz oglądać ten sprzęt to sprawdź czy nie ma luzu w układzi korbowo-tlokowym ( gdy odpalisz silnik skręcaj powoli wolne obroty - może ktoś poda ci jeszcze inny sposób na to). Nie wiem czy w tym modelu nie było coś nie tak z wałkami ( jak w magnie). Pojawiaja sie również problemy z zawieszeniem PRO-LINK i ogulnie z mocowaniem wachacza, który na zakręci może Cię niemiło zaskoczyć ( moto bedzie sie waliło w zakręt). Sprawdź również wydechy ponieważ Honda w starszych modelach miała problem z jakością stali z której wykonane były tłumiki.Jeśli chodzi o charakterystyke silnika to jest to jednostka typowo wysokoobrotowa ( no przynajmniej dla mnie jeżdźącego LTD550) i silnik zaczyna zabierać sie do roboty dopiero od 7-8tyś., ogulnie słaby odczuwalny moment obrotowy, jednak jeśli weźmie się pod uwage, że to 250ccm to jest nieżle. Nie ma co sie spodziewać przyśpieszeń 5s/100 ani prędkości 160.Masz tu link do najlepszej ( moim zdaniem) stronki http://freespace.virgin.net/simon.r.bromley/index.htmlJeśli masz jakieś pytania to pisz do mnie.PozdrawiamWiktor PSMoże chcesz odkupić moto od mojej Anki? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaBory Opublikowano 27 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2003 A może kupić KAWASAKI GPZ500 ?Chcem podkreślić, że niedawno zrobiłem prawko i jestem raczej początkujący, bo wcześniej to pomykałem tylko kilka razy simsonem sr50 (skuter), ale było to ze 3 lata temu no i kilka razy MZ 250 brata.Co wy na tą propozycję? Czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomashee Opublikowano 27 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2003 Miesiąc temu kupiłem VT250F2 i jestem bardzo zadowolony ;) :) . Rozpocząłem sezon na Bemowie!!!Zrobiłem synchronizacje gaźników, wymianę płynów i filtrów jeszcze trochę przeróbek optycznych - streetfighter. Moto świetne V! bardzo ładny silnik.Dobrze się prowadzi to tyle bo jeżdżę niecały miesiąc. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi