Skocz do zawartości

Wał korbowy w mz

Harnaś
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jezeli bedzie wszytsko oryginalne to nic nie bedzie stukac i bedzie chodzilo b dobrze

O to chodzi że nie wiemy co jest nie tak i co jest nieoryginalne.

A ten kołnierz powinien byc w miejscy łączenia się cylindra z głowicą ?

Kołnierz jest i ma 3,5 mm z tym że cylinder wygląda jakby był zeszlifowany od dołu :roll: a w kanale gdzie doprowadzane jest paliwo ścianka dolna ma chyba 0,5 mm i w jednym miejscu jest przetarta 8O raczej tak byc nie powinno ?

Pewnie że nie :-D

ktoś chyba tak chciał rasować silnik :evil: :-D

radze Ci zmień cylinder na oryginał

jezeli bedzie wszytsko oryginalne to nic nie bedzie stukac i bedzie chodzilo b dobrze

Jak chciałbyś rasować to wypoleruj kanały w cylindrze(jak sie postarasz to o dyche więcej pójdzie)

[ Dopisane: 08-11-2005, 13:10 ]

więcej nie warto

Gość BULLSON FOREVER
Może to jest cylinder od 4-biegówki(nie posiada na górnej przylgni kołnierzai dłatego jest krótrzy :evil:

MZ TS 250 i 250/1 (4 i 5 biegowa) maja identyczne cylindry!!

tylko glowice sie roznia, ale pasuja na zmiane...tylko po co zmieniac oryginal...

Błąd silnik MM250/4(mzTS 5-biegowej)różnił się :mrgreen: ,miał włeśnie ten kiłnierz a w 4-biegowej nie było kołnierza. Mam takie cylindry ,ponadto sprawdzałem na schemacie silnika :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Czy ja mówie do słupa :?:

Silnik ES i TS 250 miał taki sam cylinder.Silnik TS 250/1był zupełnie nowy niż TS 250 :!: :!: .Miał głowice użebrowane w płaszczyżnie cylindra, mieszankowe smarowanie łożysk głównych wału ,inną skrzynie............itd

Cylinder etz i TS/1 różniły się tym że w etz były 4 kanały płukania.

Mam schematy obu silników i wyrażnie to widać.Może koś inny ci to potwierdzi

Firma MZ montowała wersje usportowione motocykli.. ETS i TS 250/1... miały one inne cylidry od zwykłych wersji (ES i TS), zmienione długosci wydechów, inne wyskości okien przepłukania. TS 250/1 miał nieznacznie inny cylider i inny tłok(lżejszy). Inaczej wywarzony wał, inna głowica, inna skrzynia razem dawało to 20KM czyli 1KM więcej od TS 250:) Wprowadzno

drobne zmiany w przednim zawieszeniu, wydech w ts 250/1 jest minimalnie krutszy.

Do TS i TS/1 nie włożysz cylidra od ETZ... inne szpilowanie

Nareszcie jakiś mądry człowiek :!: :!:

Firma MZ montowała wersje usportowione motocykli.. ETS i TS 250/1... miały one inne cylidry od zwykłych wersji (ES i TS)' date=' zmienione długosci [/quote']

:D

to są głupoty:

Cylindry od wszystkich TS sa takie same

Sam k***a gadałeś że głowice się różnią(może nie?)a ja ci powiem ze one się różnią m.in przylgnią(to ci rozsądek powinien podpowiedzieć że cylindry też sie różnią).Przylgnia w TS jest gładka(jak w ES/2)' date=' a w TS/1 jest przystosowana do wytoczonego kołnierza :!:

PS

dawało to 20KM czyli 1KM więcej od TS 250:)

Ja bym powiedział, ze ma 19 KM(dane z tabl. znamionowej)ETZ ma 21

Poza tym

Wueska dobrze gada :P

END

Załże się że nie wiesz o czym mówisz

ale te cylindry mialem w rekach TEORETYKU!!!

Gość BULLSON FOREVER

w zawieszeniu nie byly drobne zmiany tylko w TS 250/1 bylo zupelnie inne (takie samo jak w ETZ), ttłoki i cylindry we wszystkich modelach TS sa takie same!!!!!!!!! a glowice sa rozne ale pasuja (da sie zalozyc bez zadnych przerobek glowice od TS 250 do Ts 250/1) o czym juz wczesniej pisalem. Silniki w starszych modelach MZ (ETS i ES) pomimo, ze z wygladu takie jak w TS 250 maja inne cylindry i glowice (chociaz zdawaloby sie po wygladzie ze takie same jak w TS 250.