Badyl Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Wiatm. Dziś wziąłem się za rozbieranie silnika ponieważ mam do pospawania (lub wymiany) kawałek karteru silnika. Miałem już kilka przeszkód ale tym razem nie dam rady. Muszę zdjąć magneto ale nie wiem jakim ściągaczem i gdzie mogę taki dostać. Może są jakieś inne sposoby na zdejmowanie magneta???Jest to skuter Bajaj Spirit pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 poszukaj ściągacza do tego skutera, jak nie znajdziesz to musisz pokombinować i taki dorobić, w żadnym wypadku nie kombinuj ze ściąganiem magneta bez ściągacza po pokrzywisz je albo wał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 31 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Tylko kurka wodna w jaki sposób dorobić ściągacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 w jaki sposób dorobić ściągaczNaj lepiej dac do jakiegoss tokarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 wez sciagacz do lozysk dwu ramionowy i sciagniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 A nie bardziej Ci sie opłaca kupić nowy karter .Z tego co wiem spawanie aluminium nie jest chyba takie tanie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 wez sciagacz do lozysk dwu ramionowy i sciagniesz w ogarze to zdaje egzamin, ale nie w takim sprzecie. mialem ten sam problem jak chcialem sciagnac magneto. ja zalatwilem to w ten sposob ze udalem sie do pobliskiego servisu motocyklowego i jak sie dowiedzieli ze sam chce zrobic sobie przy moto to z checia mi pozyczyli(co innego u mechanika samochodowego ktory mnie wysmial :( ) zrobilem i oddalem. nawet nie musialem placic. sprawdz moze na allegro. koszt takiego sciagacza to okolo 20-30zl. nie kombinuj!!! to nic nie da. moze tylko zaszkodzic. a sciagacz i tak sie na przyszl;osc moze przydac. sprawdz tylko dokladnie bo sciagaczy o tym samym rozmiarze jest bardzo wiele, roznia sie tylko gestoscia i kuerunkiem gwintu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Pożycz ściagacz i zdejmij. Nie musisz kupować browaru żeby sie napić piwa. Nie ściągaj innymi wynalazkami bo bedzie się nadawać tylko do wyje.ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 31 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 A nie bardziej Ci sie opłaca kupić nowy karter .Z tego co wiem spawanie aluminium nie jest chyba takie tanie :roll: I tu jest problem, dzwonię po wszystkich dealerach części do tego indyjskiego gówna, a oni ani uszeczelek między kartery ani prawego karteru :| postaram się w środę do znajomego tokarza zajrzeć może on mi dorobi ściągacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi