Skocz do zawartości

Zdejmowanie magneta.

Badyl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm. Dziś wziąłem się za rozbieranie silnika ponieważ mam do pospawania (lub wymiany) kawałek karteru silnika. Miałem już kilka przeszkód ale tym razem nie dam rady. Muszę zdjąć magneto ale nie wiem jakim ściągaczem i gdzie mogę taki dostać. Może są jakieś inne sposoby na zdejmowanie magneta???

Jest to skuter Bajaj Spirit

pzdr

wez sciagacz do lozysk dwu ramionowy i sciagniesz

w ogarze to zdaje egzamin, ale nie w takim sprzecie.

mialem ten sam problem jak chcialem sciagnac magneto. ja zalatwilem to w ten sposob ze udalem sie do pobliskiego servisu motocyklowego i jak sie dowiedzieli ze sam chce zrobic sobie przy moto to z checia mi pozyczyli(co innego u mechanika samochodowego ktory mnie wysmial :( ) zrobilem i oddalem. nawet nie musialem placic.

sprawdz moze na allegro. koszt takiego sciagacza to okolo 20-30zl.

nie kombinuj!!! to nic nie da. moze tylko zaszkodzic. a sciagacz i tak sie na przyszl;osc moze przydac. sprawdz tylko dokladnie bo sciagaczy o tym samym rozmiarze jest bardzo wiele, roznia sie tylko gestoscia i kuerunkiem gwintu itd.

A nie bardziej Ci sie opłaca kupić nowy karter .Z tego co wiem spawanie aluminium nie jest chyba takie tanie :roll:

I tu jest problem, dzwonię po wszystkich dealerach części do tego indyjskiego gówna, a oni ani uszeczelek między kartery ani prawego karteru :| postaram się w środę do znajomego tokarza zajrzeć może on mi dorobi ściągacz.