Boniek Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Radzę jeszcze dokupic do zestawu nową nakrętkę na zebatkę zdawczą i nowe zabezpieczenie na nią ;)Dostępne na Allegro :icon_razz:http://www.allegro.pl/item161398292.html Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Dostępne na Allegro :wink:http://www.allegro.pl/item161398292.html Czy jest to solidna robota lub/i oryginał czy rzemieslnicza podroba zrobiona z maslanego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 Czy jest to solidna robota lub/i oryginał czy rzemieslnicza podroba zrobiona z maslanego materiału?Nakrętka jak nakrętka :) Wygląda tak samo jak ta co brałem w salonie.Możesz do nich napisać i spytać się o kod części który powinien być na oryginalnym opakowaniu.Wg fiszek które mam, kody są takie:Podkładka 90215-21022-00, nakrętka 93440-52014-00 Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 15 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 nie lepiej zamówić w serwisie? kosztuje 15,50 zł (czyli mniej) i masz pewność oryginału. przy okazji wymiany nakrętki polecam wymianę podkładki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 nie lepiej zamówić w serwisie? kosztuje 15,50 zł (czyli mniej) i masz pewność oryginału. przy okazji wymiany nakrętki polecam wymianę podkładki Fakt, juz zamowilem. Podkladka + nakretka kosztuja 20 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 daj na to jakiś Loctite do gwintów i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladzior Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 daj na to jakiś Loctite do gwintów i będzie git I pamietaj o odpowiednim momencie :-) pozdrladzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasnyBaniak Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Tak z ciekawosci: na jaki sie zdecydowales ?Bo sie wahom miedzy Maxxia a V46 :-) pozdrladzior Polecono mi V46, i jak nie zobacze czego równie fajnego, w lepszej cenie to ten kupie. I pamietaj o odpowiednim momencie :-) pozdrladzior 70 Nm przód ( i 60 tył) Pamietam jak swoje dokręcałem. (I jeszcze jedno)Po dłuższym postoju jak przekrecam stacyjke-(jeszcze przed odpaleniem) zawsze słysze takie " prrrrrrrrrrrrrrrrr prrrrrrrrr prrrr prrrp prr pr i koniec. ( to jest odgłos dochodzący spod siedzenia- tak mi sie wydaje- Z reg. napiecia ?Po jednym dniu postoju trwa to krótko- ułamek sekundy- ale już po miesiacu ze 3-5 s.Jak sądze jest to typowe- Czy ktoś wie co tak "pyrka" ? Edytowane 17 Lutego 2007 przez CiasnyBaniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 (I jeszcze jedno)Po dłuższym postoju jak przekrecam stacyjke-(jeszcze przed odpaleniem) zawsze słysze takie " prrrrrrrrrrrrrrrrr prrrrrrrrr prrrr prrrp prr pr i koniec. ( to jest odgłos dochodzący spod siedzenia- tak mi sie wydaje- Z reg. napiecia ?Po jednym dniu postoju trwa to krótko- ułamek sekundy- ale już po miesiacu ze 3-5 s.Jak sądze jest to typowe- Czy ktoś wie co tak "pyrka" ? Easy :icon_mrgreen: To pompka paliwowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Easy :biggrin: To pompka paliwowa... No własnie, zawsze mnie to zastanawiało i dręczyło co to może być. Pompka, czy jakiś przekaźnik??Jak moto stoi dłużej, zwłaszcza przy niższych temperaturach otoczenia, to pyrkanie jest niemiłosiernie dłuuugie:)W ciepłe dni, lub w czasie regularnej eksploatacji sprawa ogranicza się do jednego "pyk" :PZauwazyłem też, że jeżeli po dłuższym postoju przekręcę stacyjke w pozycje "ON", a awaryjny wyłącznik pradu jest w pozycji "OFF", to pyrkanie nie występuje. Wyłącznik w pozycję "ON" pyrkanie pojawia się znowu, ale zdecydowanie krócej :)Z kolei jezeli: Stacyjka "ON", wyłacznik "OFF" i odczekam nieco dłuższy czas, to w momencie włączenia czerwonego przycisku na "ON" pyrkania nie ma ;) Ale zamieszałem, ale ciekaw jestem czy można to jakoś wyelimonować ?? :D Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 No własnie, zawsze mnie to zastanawiało i dręczyło co to może być. Pompka, czy jakiś przekaźnik??Jak moto stoi dłużej, zwłaszcza przy niższych temperaturach otoczenia, to pyrkanie jest niemiłosiernie dłuuugie:)W ciepłe dni, lub w czasie regularnej eksploatacji sprawa ogranicza się do jednego "pyk" ;)Zauwazyłem też, że jeżeli po dłuższym postoju przekręcę stacyjke w pozycje "ON", a awaryjny wyłącznik pradu jest w pozycji "OFF", to pyrkanie nie występuje. Wyłącznik w pozycję "ON" pyrkanie pojawia się znowu, ale zdecydowanie krócej ;)Z kolei jezeli: Stacyjka "ON", wyłacznik "OFF" i odczekam nieco dłuższy czas, to w momencie włączenia czerwonego przycisku na "ON" pyrkania nie ma ;) Ale zamieszałem, ale ciekaw jestem czy można to jakoś wyelimonować ?? :icon_exclaim: Zamieszałeś, zamieszałeś :icon_razz: Nie wiem po co się tym w ogóle przejmować. Wydaje mi się, że jest to kwestia napełnienia komór pływakowych w gaźniku. W momencie gdy nie ma tam paliwa pompka będzie tykała dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Z tą pompką też na początku nie wiedziałem o co chodzi :icon_exclaim: GS takich dźwięków nie wydawał więc myślałem, że już na starcie coś się zrypało w Fazerku ;) A to taka wyższa technologia :icon_razz: Nie ma się czym przejmować. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Z tą pompką też na początku nie wiedziałem o co chodzi :banghead: GS takich dźwięków nie wydawał więc myślałem, że już na starcie coś się zrypało w Fazerku :wink: A to taka wyższa technologia :flesje: Nie ma się czym przejmować. Nie wiem dlaczego ale ja od razu wiedzieałem, że to jest pompka :crossy: W samochodach tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Zamieszałeś, zamieszałeś :crossy: Nie wiem po co się tym w ogóle przejmować. Wydaje mi się, że jest to kwestia napełnienia komór pływakowych w gaźniku. W momencie gdy nie ma tam paliwa pompka będzie tykała dłużej. Nie no, nie przejmuje się tym, ale wolałbym żeby robiła to dyskretniej :) Np. Sssssss, albo bzzzzzz ;) Z tą pompką też na początku nie wiedziałem o co chodzi :wink: GS takich dźwięków nie wydawał więc myślałem, że już na starcie coś się zrypało w Fazerku :P A to taka wyższa technologia :buttrock: Nie ma się czym przejmować. Ech normalnie technologia NASA :banghead: Jednak Fazer 600 to jest to.....ale przydałby sie literek :flesje: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarul Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Witam, w związku z tym, że zamierzam zamienić swojego dragstara na FZ6n, mam pytanie odnośnie plecaczka. Macie jakieś opinie swoich dziewczyn/przyjaciół :bigrazz: odnośnie jazdy za plecami?dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi