Boniek Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 tak, o coś takiego mi chodziło z tymi "smugami". zaczęły się one pojawiać w ostatnich rocznikach fazera w "starej budzie" (nie wiem czy to był ostatni rocznik czy np. ostatnie dwa). chodzi jednak o fakt, że "smugi" (pasy) są od zadupka do czachyMalowanie trójkolorowe pojawiło się w roczniku 2000http://p196.ezboard.com/ffazerownersfrm3.s...picID=142.topicW powyższym temacie z FOC są podane wszelkie modyfikacje rok po roku, także kolory lakieru. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cali78 Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Witam Szanownych Kolegów którzy też jeżdzą na fzs wzwiązku z tym ze watek o tym motorze gromadzi wielu użytkowników mam nadzieje znajdzie sie osoba która udzieli mi cennych informacji 1 pytanie nie mogę znalez chłodnicy i dekla rozrusznika czy podejdzie cos z innego (fzr , thundercat)????2 pytanie czy ktos ma zrodło czesci do fazera ale nie AS i allegro bo tam moge sobie sprawdzic sam z góry dzieki za odpowiedz ps. dokładnie potrzebuje chłodnice ,lagi ,dekiel rozrusznika,podnózek od strony biegów , klamke sprzegłą może ktos ma coś z tych czesci do sprzedania ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Witam Szanownych Kolegów którzy też jeżdzą na fzs wzwiązku z tym ze watek o tym motorze gromadzi wielu użytkowników mam nadzieje znajdzie sie osoba która udzieli mi cennych informacji 1 pytanie nie mogę znalez chłodnicy i dekla rozrusznika czy podejdzie cos z innego (fzr , thundercat)????2 pytanie czy ktos ma zrodło czesci do fazera ale nie AS i allegro bo tam moge sobie sprawdzic sam z góry dzieki za odpowiedzps. dokładnie potrzebuje chłodnice ,lagi ,dekiel rozrusznika,podnózek od strony biegów , klamke sprzegłą może ktos ma coś z tych czesci do sprzedania ???Patrzałes w miesięczniku Giełda Motocyklowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 ps. dokładnie potrzebuje chłodnice ,lagi ,dekiel rozrusznika,podnózek od strony biegów , klamke sprzegłą może ktos ma coś z tych czesci do sprzedania ??? ja gdzieś może mam złamaną klamkę (do pospawania), jeżeli Cię interesuje to pisz, mogę poszukać. mam też czaszę (do zrobienia), jeden z plastikowych "boczków", dekiel na zębatkę zdawczą. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie ! mam taka prosbe... od razu przepraszam jesli temat byl tu poruszany, ale przejrzenie calosci zajelo by mi troche :) od jakiegos czasu meczy mnie mysl, zeby przezucic sie na Fazera... ale 750 (mini v-maxa). Wiem, ze ten post tyczy sie 600... ale w takim razie moze podacie mi odpowiednie argumenty dlaczego 600 jest beter :] i bede miala odpowiednie argumenty, zeby przemyslec jeszcze wybor z gory dziekuje za wszelkia pomoc :) i pozdrawiam ! Anka Edytowane 10 Października 2006 przez Sobota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 ... ale w takim razie moze podacie mi odpowiednie argumenty dlaczego 600 jest beter :] Witam przyszłą pogromczynię Fazera takiego czy innego :)Osobiście miałem baaardzo mało styczności z FZX, także ciężko porównać do FZS. Do tego drugiego przyciągneły mnie m.in. poniższe argumenty które pozwoliłem sobie skopiować z posta Occulta i z którymi się w pełni zgadzam: 1. Jak dla mnie super pozycja, mało męcząca w trasach, w mieście daje dobre poczucie integracji kierowcy z motocyklem.2. Ekonomiczny - spalanie w granicach 6-6,5 l 100 km to max. Tankuje się - i jeździ, jeździ i jeździ smile.gif3. 95 KM z 600 to optymalne rozwiązenie.4. Prowadzenie - dobre. Chociaż lepsze by było twardsze zestrojenie przedniego widelca. Tył jest ok.5. Motocykl uniwersalny - do wyszystkiego. Wykorzystuje go do dojazdów do pracy, szybkich przelotów po polsce, wariowania pod 2oo tongue.gif Super idzie na goomkę tongue.gif6. Hamulce - super7. LekkiGeneralnie motocykl nadaje się na pierwszy. Fazer do 5 tyś oborotów jest bardzo spokojny ale w miarę dynamiczny. W grnicach 6- 12 tyś pokazuje pazurki :twisted: Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Witam przyszłą pogromczynię Fazera takiego czy innego :)Osobiście miałem baaardzo mało styczności z FZX, także ciężko porównać do FZS. Do tego drugiego przyciągneły mnie m.in. poniższe argumenty które pozwoliłem sobie skopiować z posta Occulta i z którymi się w pełni zgadzam: od razu dziekuje za szybka odpowiedz ! Nawiazujac do niej: 1. Jak dla mnie super pozycja, mało męcząca w trasach, w mieście daje dobre poczucie integracji kierowcy z motocyklem.-wlasnie wole sobie dobrze siasc zamiast lezec na baku... bo to chyba meczy szybko rece 2. Ekonomiczny - spalanie w granicach 6-6,5 l 100 km to max. Tankuje się - i jeździ, jeździ i jeździ smile.gif-... eee moj pali 4,5 w porywach 5 :> 3. 95 KM z 600 to optymalne rozwiązenie.- no przyznam, ze calkiem, calkiem :) 4. Prowadzenie - dobre. Chociaż lepsze by było twardsze zestrojenie przedniego widelca. Tył jest ok.-tu wlasnie slyszalam, ze fzx ma cos z prowadzeniem sie... ze kiepsko wchodzi w zakrety... nie wiem tylko co przez to rozumiala ta osoba, bo w sumie klasc na kolanie sie nie musze :) 5. Motocykl uniwersalny - do wyszystkiego. Wykorzystuje go do dojazdów do pracy, szybkich przelotów po polsce, wariowania pod 2oo tongue.gif Super idzie na goomkę tongue.gif- tego wlasciwie szukam... tylko jakos wiecej bywalam jak narazie pod rock clubem :> 6. Hamulce - super7. Lekki-czad ... choc tu narazie nie narzekam, bo moje malenstwo 180 km podnioslam jak mialam 'ups' na parkingu :/ Generalnie motocykl nadaje się na pierwszy. Fazer do 5 tyś oborotów jest bardzo spokojny ale w miarę dynamiczny. W grnicach 6- 12 tyś pokazuje pazurki :twisted: I tu wlasnie chciala bym cos dynamicznego... jednak odczowa sie jak trzeba dodac gazu i wyprzedzic cos na spokojnie nei martwiac sie, ze sie utknie na lewym pasie. Na pierwszy motocykl za pozno, bo od 4 lat jezdze moim zefirkiem, ale ze moj Luby ma V-maxa, to i jasie chcialam podciagnac :> ... bo niestety maxio za duzy na mnie i nie czuje sie na nim zbyt pewnie :D jeszcze raz dzieki ! i POZDRAWIAM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 1. Jak dla mnie super pozycja, mało męcząca w trasach, w mieście daje dobre poczucie integracji kierowcy z motocyklem.-wlasnie wole sobie dobrze siasc zamiast lezec na baku... bo to chyba meczy szybko receJa jedynie od czasu do czasu na tyłek narzekam. Może za miętki jestem :D Poza tym pozycja wygodna jak najbardziej. 2. Ekonomiczny - spalanie w granicach 6-6,5 l 100 km to max. Tankuje się - i jeździ, jeździ i jeździ smile.gif-... eee moj pali 4,5 w porywach 5 :>W swoim byłym GSie też miałem takie spalanie. Potem z lekkim strachem przesiadka na 4 cylindry i w sumie miłe zaskoczenie bo mi FZS spala średnio jakieś 5,3-5,5 litra. Coś powyżej 6 rzadko się zdarza. 4. Prowadzenie - dobre. Chociaż lepsze by było twardsze zestrojenie przedniego widelca. Tył jest ok.-tu wlasnie slyszalam, ze fzx ma cos z prowadzeniem sie... ze kiepsko wchodzi w zakrety... nie wiem tylko co przez to rozumiala ta osoba, bo w sumie klasc na kolanie sie nie musze :) Jak dla mnie FZS prowadzi się super w porównaniu do poprzedniej maszyny. Zakręty przejeżdża się jak chce, nic nie trzęsie, nic nie wężykuje. I tu wlasnie chciala bym cos dynamicznego... jednak odczowa sie jak trzeba dodac gazu i wyprzedzic cos na spokojnie nei martwiac sie, ze sie utknie na lewym pasie. Fazerowi dynamiki nie brakuje. Wyprzedzasz co chcesz i kiedy chcesz.Pod poniższym linkiem możesz zobaczyć jak cisnąłem swojego :) Pozdrawiam :) Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Boniek co tak słabo :) ? Czas na litra :) Zobaczie jak zapina Fazer 1000 w konfrontacji z BMW M3 :) Powyżej 200km/h dostaje bobu :D Chyba czas na M3 :) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 No przyznam, ze robia wrazenie te wskazowki predkosci i obrotow :D ... brzmienei tez niczego sobie :] ... az kilka razy sobie puscilam a tak jeszcze wtracajac do tematu spalania, to moj ma 4 cylindry i pali 4,5 :) (chyba za to go kocham) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 No przyznam, ze robia wrazenie te wskazowki predkosci i obrotow ;) ... brzmienei tez niczego sobie :] ... az kilka razy sobie puscilam a tak jeszcze wtracajac do tematu spalania, to moj ma 4 cylindry i pali 4,5 :) (chyba za to go kocham) :)Przy spokojnej jeżdzie (turystycznej) to i w 4,5 się zmieści :) Fazer to jest to :D 245 km/h to i mój pójdzie a obroty były ok. 11500 tys myślę że jeszcze trochę dystansu i poszedłby więcej :) A co do przedniego widelca wrzuciłem progresywne sprężyny i jest miodzio :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 hehe :)przy 245 km/h to ja nie wiem czy bym sie manetek utrzymala :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaz Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Aniu widze że jestes z Lublina podobnie do mnie.. można by sie umówić na jakąś jazde próbną jeśli chcesz ;D moim fazerem schodziłem na trasie do 4,5l/100km :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Zróbcie traskę nad morze :) To pojeżdzimy razem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Aniu widze że jestes z Lublina podobnie do mnie.. można by sie umówić na jakąś jazde próbną jeśli chcesz ;D moim fazerem schodziłem na trasie do 4,5l/100km :lapad:no to pewnie sie gdzies czasem mijamy :D .. jazda probna, dziekuje, zapamietam :) jak dozbieram jeszcze troche kasy, to moze w koncu sie zbiore, choc tak mi szkoda tego mojego poczciwego wysluzonego motocykla. Zróbcie traskę nad morze :) To pojeżdzimy razem :)nad mozem bylam nidawno motocyklem (dwoma) :> szkoda, ze wczesniej nie mowiles :) zrobilismy 3270 km... ! bez zadnych problemow .....i dopiero pod blokiem wylal polowe oleju na chodnik ;) ale nei mam mu tego za zle. Kawal drogi wytrzymal :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi