Konrado Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 chodzi mi głównie o opinie posiadaczy FZ1 w nowej ramie czyli od 2006..bo już szukam błędu konstrukcji ramy..tzn przesunięciu środka ciężkości. Może warto najpierw spróbować przestroić zawieszenia no i przede wszystkim, jak kolega wyżej już pisał pomyśleć o oponkach, które przy tak niskich temp. nagrzewają sie mocniej od opon na których latasz obecnie. Polecam Bridgestone BT-021 nie mówiąć już o Michelin Pilot Power Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Zmiana oleju w lagach robi robote - zalany 12,5W i poprawa prowadzenia zauwazalna. Mozna tez probowac z jakims kumatym kolega przestroic zawieszenia i potestowac rozne opcje mozliwosci ustawien. Co do opon sie nie wypowiadam, od lat latam na Pilot Power :icon_razz: Choc miekkie D209GP oraz Conti Race Attack tez dawaly rade. Zalezy co kto lubi i jak/gdzie jezdzi :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrado Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Zmiana oleju w lagach robi robote - zalany 12,5W i poprawa prowadzenia zauwazalna Piotrek a skąd Ty wziąłeś 12,5W, czyżby jakaś mieszanina??? Ja w tamtym sezonie zalałem świeżą 10 i była dużżżża poprawa. Pzdr!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burst Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) Piotrek a skąd Ty wziąłeś 12,5W, czyżby jakaś mieszanina??? No właśnie ? Też jestem ciekaw bo przymierzam się do wymiany oleju na gęstszy w swoim. Panowie powiedzcie, montował ktoś kierownicę z FZ 1 do FZ6 ?? Jeśli tak to jakie odczucia i czy was spotkały jakieś niespodzianki podczas wymiany :wink: Pozdro Edytowane 26 Grudnia 2009 przez Burst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskul Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 witam mam pytanie odnosnie fazera po właczeniu zapłonu wskazówka obrotomierza wedruje na 3 tyś obr i schodzi na zero i tak co chwile. Motor normalnie zapala pracuje i wkreca sie na obroty. Jednak obrotomierz czasem tak szaleje co to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 korozja na kontaktach. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) W Fazerach jest funkcja autodiagnostyki, która poprzez poprzez określone wskazania obrotomierza informuje o błędach czujników, usterkach w elektronice i tp., np: 1) 0 r/min...3 seconds 2) 3000 r/min Display condition code...2.5 seconds 3) Engine speed...3 seconds i to jest cytuję: Fail to the throttle position sensor Ściągnij sobie serwisówkę (jeśli jeszcze nie masz) i sprawdź co oznacza zachowanie Twojego obrotomierza. Pozdro Edytowane 3 Stycznia 2010 przez ptaq_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuzANNA Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Puenta tego tematu jest taka że Fazer (FZ1) będzie dobrym następcą mojego Gladiusa, czy może jednak nie? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Puenta tego tematu jest taka że Fazer (FZ1) będzie dobrym następcą mojego Gladiusa, czy może jednak nie? ;) Sądząc po dacie wprowadzenia Gladiusa do sprzedaży, to za długo nim nie pojeździłas ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskul Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 W Fazerach jest funkcja autodiagnostyki, która poprzez poprzez określone wskazania obrotomierza informuje o błędach czujników, usterkach w elektronice i tp., np: Ściągnij sobie serwisówkę (jeśli jeszcze nie masz) i sprawdź co oznacza zachowanie Twojego obrotomierza. Pozdro czujnik położenia przepustnicy ... co z nim moze być nie tak?? sprawdzać połaczenia ?? szukać nowego czujnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Droga Anno mógłbym udzielić ci wyczerpującej odpowiedzi na twe pytanie jednak przeszukałem Powitalnie jakoś nie mogę znaleźć twojego tematu :) udaj sie tam czym prędzej, wstaw kilka swoich fotografii napisz co i jak lubisz bo część męska forum na to z niecierpliwością czeka! Pozdrawiam :) Jaskul w jakich okolicznościach zaczęły się twoje problemy? tak nagle obroty zaczęły świrować? ruszałeś gaźniki? Edytowane 4 Stycznia 2010 przez ernestZL Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskul Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) kupiłem motor i nie zwróciłem na to uwagi przy zakupie... patrzyłem na ramę, sprawy eksploatacyjne prace silnika i odgłosy a jakos nie zwróciłem uwagi na wskazania obrotomierza silnik pracuje normalnie tylko na obrotomierzu są takie wahania wiec nie mam pojęcia czy coś było ruszane motor przyjechał z angli wiec poprzedniego własciciela tez sie nie zapyta.. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Jaskul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Sądząc po dacie wprowadzenia Gladiusa do sprzedaży, to za długo nim nie pojeździłas ;) Zajc nie czepiaj się - ile można jeździć roweroskuterem "600" ? To takie nie trendy :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) sprawdzać połaczenia ?? To na pewno nie zaszkodzi - tym bardziej, że moto z wysp i od wilgoci coś mogło przyśniedzieć.... Edytowane 4 Stycznia 2010 przez ptaq_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbej Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) siema wszystkim w nowym roku co tam słychać jak maszynki ?? pod kołderka ?? :icon_mrgreen: Ja korzystając z przerwy przerobiłem siedzenia u mariomoto.pl koszt 440 a jak się siedzi powiem na wiosnę foty jak zrobię... ;) Edytowane 8 Stycznia 2010 przez gumbej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi