Kuba 89 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Mam pytanko. mam FZ6 z 2004. Dopiero co go kupiłem i nie zmieniłem jeszcze oleju itd Możliwe żeby wg mnie podczas normalnej jazdy po mieście palił mi w okolicach 8-9,5 litra/100km ??? Jeżeli nie co może być przyczyna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user600 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Jeśli myślisz że spalanie wzrosło ze względu na stan oleju, to chyba nie warto już w niego inwestować :buttrock: A tak serio to raczej wymiana świec i filtra, a do tego obowiązkowa regulacja gaźników. Proponuję poszukać dobrego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memphis1988 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) Jeśli myślisz że spalanie wzrosło ze względu na stan oleju, to chyba nie warto już w niego inwestować :) A tak serio to raczej wymiana świec i filtra, a do tego obowiązkowa regulacja gaźników. Proponuję poszukać dobrego warsztatu. FZ6 ma wtryski juz nie gaznikia spalanie niewiarygodne mój z Power Commanderem jeszcze w pełni nie wyregulowanym pali max 7 L no moze moax 8 a bez PC pali od 4,8 do 5,5 jazda mieszana nie emerytalna :notworthy: Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez memphis1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer72 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 ma ktoś moze Power Commandera w swoim Fazim ?? oczywiscie mowa o FZ6 od 2004 roku No mam, a co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Kuba strasznie dużo Ci pali :clap: Mój jak lecieliśmy w kilku po autostradzie coś ok. 30km cały czas 230-250km/h i później agresywna jazda (wyprzedzanie, hamowanie, przyspieszanie) spalił mi 7,5L/100km :clap: Normalnie po mieście to pali ok.5-5,5L :eek: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frem Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 230-250 ? przeciez fazer tyle nie leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybbo Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) witam. a ja mam takie pytanie czy opłaca się kupować takiego fzr'a?http://www.allegro.pl/item352001472_yamaha...thundercat.htmlchodzi mi o rocznik i przebieg jezeli podobny taki motorek ma rocznik 91 a przebieg 55 tys to opłaca sie kupowac go za takie kwoty typu 5 tys do 5,5 tys? ma ktos taki motor z takim przebiegiem i rocznikiem? jak mniej wiecej chodzi dobrze/ zle itd. czytałem duzo o tym motorze i wyczytałem ze 100 tys to dla niego pestka ale to takie gdybanie wole sie zapytac ludzi co posiadaja taki motor... Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez grzybbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Mój Fazerek miał 73 tyś km gdy go sprzedawałem. Regularnie serwisowany i nie przedstawiał najmniejszych oznak zużycia więc 46tyś to chyba nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybbo Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 a jak cena duża/niska? czy bedzie to dla mnie dobry motor jezeli mierze 1,76 i waze 68 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Ja mam 172 i nieco większa masę i na Fazerku czułem sie świetnie, nawet w dwie osoby i tobołki nie było problemów nawet na parkingu. Ale mówię o FZS a Ty chyba pytasz o inne moto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybbo Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 no pytam o ten co tam wkleiłem wyzej :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) 230-250 ? przeciez fazer tyle nie leciDasz sobie rękę uciąć?? :flesje: Bo jeśli tak to już jej nie masz :buttrock: FZ6 2006r. z przebiegiem aktualnie ponad 8000km :) Wcześniej sprawdzałem i po wyjechaniu z salonu (zaraz po I przeglądzie) szedł dokładnie 247km/h, a teraz mam szybę turystyczną, pług pod silnik, stelaż pod kufer i tym podobne bajery tyle, że zalazłem go lepszym olejem i 6'tke wrzucałem ostatnio przy 237km/h i doszedłem do 245km/h, ale musiałem hamować, a miał jeszcze zapas... :wink: Poza tym kilka osób z tego forum swoim też tyle jechało :) Jak masz moto dobrze dotarte na początku to dla niego taka prędkość nie powinna być problemem :wink: EDIT:231km/h naked:http://pl.youtube.com/watch?v=mb0ADt8ZJEQ246km/h też naked:http://pl.youtube.com/watch?v=mb0ADt8ZJEQ Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez B@rtek Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user600 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Podoba mi się ta dyskusja o prędkości. Ale mam nadzieję że wszyscy zdają sobie sprawę że mowa tu o prędkosci wskazanej przez licznik a nie faktycznie zmieżonej. No ale przecież lepsze są te wyniki z licznika bo zawyżone :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memphis1988 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 No mam, a co ?jakie masz wydechy i filtr ??wszystko oryginał ??jaką mapę zapodałes do PC ??bo zauważyłem ze jesli sie przesadzi z paliwkiem to gorzej chodzi (chyba go troszke zalewa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Podoba mi się ta dyskusja o prędkości. Ale mam nadzieję że wszyscy zdają sobie sprawę że mowa tu o prędkosci wskazanej przez licznik a nie faktycznie zmieżonej. No ale przecież lepsze są te wyniki z licznika bo zawyżone :wink:Oczywiście mówię ile wskazał licznik :icon_mrgreen: Jak wiadomo wynik zawyżony jest o ok. 5-10% przy takiej prędkości... Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi