mlodociany1987 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam, mam pytanie nie tylko do motocyklistów którzy dosiadają fz6stki, ale takze do wszystkich, którzy mieli kontakt z prostowaniem felg w motocyklu. Mam lekko skrzywioną felge, ale bardzo przeszkadza podczas powolnej jazdy. Czy opłaca sie prostować felge? Takowa do fazerka `05 używana kosztuje w granicach 500zł, więc nie jest to dorobny wydatek. Czekam na odpowiedź. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klinton Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 To jeszcze raz ja :P dzięki za podpowiedzi powyżej, z pewnością się przydadzą i pewnie lektura książki serwisowej jeszcze przed samym wyjazdem obowiązkowa. a teraz czy mógłby ktoś zerknąć fachowym okiem na tego fazerka:http://moto.allegro.pl/item351198008_yamah...a_2005_rok.html warto się wybrać na oględziny czy już coś na pierwszy rzut oka budzi zastrzeżenia. Generalnie jeśli chodzi o Sieradz i tamtejszych handlarzy (głównie samochodami) to krąży w moim regionie dość kiepska opinia więc proszę zerknąć podwójnie krytycznie. Oczywiście nie chciałbym nikogo urazić stwierdzeniem ze kazdy handlarz z sieradza jest beee bo rozumiem ze jedna czarna owca potrafi czasem nabruzdzic calemu stadu ;-) dziękuje i pozdrawiam serdecznie,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam Fazeromaniaków.Jakiego klucza używacie do odkręcenia i ew. dokręcenia filtra oleju podczas wymiany. Będę robił pierwszą wymianę i widzę, że nie ma tam zbyt wiele miejsca (FZS 600) . Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf_3 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Klinton specem nie jestem ale mam ten model od niedawna i jedyne co zauwazyłem to na zdjęciu 4 szyba z owiewką sie dziwnie schodzi jakby była tam szpara ale moze to jakiś cień bo zdjęcia w zbyt słabej rozdzielczości żeby dokładnie coś wyszukać na 100%. W realu duzo łatwiej coś znaleźć... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rat Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 WitamMam problem i chciałem sie poradzić?Zmieniał ktoś z Was łożyska w przednim kole w fazerze 600 z 2000r a jak tak to ile tam jest łożysk i jest jakiś problem z ich wymianą czy można to zrobić samemu bez użycia specjalistycznych narzędzi?za porady z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 To jeszcze raz ja :lalag: dzięki za podpowiedzi powyżej, z pewnością się przydadzą i pewnie lektura książki serwisowej jeszcze przed samym wyjazdem obowiązkowa. a teraz czy mógłby ktoś zerknąć fachowym okiem na tego fazerka:http://moto.allegro.pl/item351198008_yamah...a_2005_rok.html warto się wybrać na oględziny czy już coś na pierwszy rzut oka budzi zastrzeżenia. Generalnie jeśli chodzi o Sieradz i tamtejszych handlarzy (głównie samochodami) to krąży w moim regionie dość kiepska opinia więc proszę zerknąć podwójnie krytycznie. Oczywiście nie chciałbym nikogo urazić stwierdzeniem ze kazdy handlarz z sieradza jest beee bo rozumiem ze jedna czarna owca potrafi czasem nabruzdzic calemu stadu ;-) dziękuje i pozdrawiam serdecznie,Piotrek Tak jak już kolega wspomniał odstaje szybka od plastiku części owiewki.Z tego co widać (albo mam coś ze wzrokiem) moto ma wgiętą lewą stronę baku, czyli poleciało na lewą stronę (wskazuje na to również spiłowany 'ogranicznik' od podnóżka-stópki lewej nogi kierowcy - ale to na 90% bo foty mogą zniekształcać). Nalezałoby się temu baczniej przyjrzeć.Ale ogólnie wygląda ok - pytanie jeśli poleciał to jak mocno poleciał.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaceG Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Jesli chodzi o odkrecanie filtra oleju to za pierwszym razem ja tez nie wiedzialem jak sie do tego zabrac, a ze strasznie chcialo mi sie polatac, to uzylem mlotka i srubokreta :crossy:. Udalo sie w 3 minutki :lalag:) Nastepnego dnia co prawda zauwazylem na najblizszej stacji paliw (orlen akurat) takie specjalne urzadzonko za cos okolo 15 zlotych. Wyglada to jak skrzyzowanie klucza do rur z otwieraczem do sloikow i prawdopodobnie dziala ale z zakupem poczekam nastepne 6k kilometrow. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 WitamMam problem i chciałem sie poradzić?Zmieniał ktoś z Was łożyska w przednim kole w fazerze 600 z 2000r a jak tak to ile tam jest łożysk i jest jakiś problem z ich wymianą czy można to zrobić samemu bez użycia specjalistycznych narzędzi?za porady z góry dzięki i pozdrawiam Łożyska są dwa i raczej nie bedziesz miał problemu z ich wymianą - trzeba je delikatnie wybić od wewnętrzenej strony.Łożyska można kupić w normalnym sklepie, a nie np w Larossonie itp. Jeżeli jednak nie czujesz się na siłach oddaj motocykl do serwisu - szkoda Twojego czasu i pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Fachowcy, pomożecie mi w tym temacie? :banghead: Na pewno ktoś ma Akrapovic'a :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Witam!Znacie może ten motocykl. Co o nim myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Tego nie znam...ale jak szukasz N-ki to ja mam taką..http://www.allegro.pl/item351785951_yamaha...duzo_zdjec.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulka Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Panowie/Panie, takie pytanie... Czy fazer FZS 600 do 2003 roku ma gdzieś w kokpicie jakiś wskaźnik temperatury? Cytuj http:// www. youtube.com/watch?v=58UQ3PZctuA Passion of motorcycles :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam Fazer niestety niema wskaźnika temperatury, ale ma wskaźnik poziomu paliwa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Panowie, Mam do sprzedania komplet Berika (kombinezon 2468+rękawice). Szczegóły w ogłoszeniu, cena jest do negocjacji. http://www.allegro.pl/item351348210_kombin...owy_gratis.html Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez Occult Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam, wczoraj zrobilem moim Fazerkiem pierwszą sezonowa jazde z Warszawy do Aachen. Trasa to 1200km, srednie spalanie (gdzy zaczalem pamietac ze jade na trasie i moge wrzucic 6tke) wyszlo mi 6,3l/100km co zważywszy na to ze jechalem po niemieckich autostradach z predkosciami 160-180 km/h to calkiem niezle. Pozdrawiam i udanego sezonu życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi