Skocz do zawartości

Fazer to jest to! ( FZS , FZ )

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

czytam to forum od jakiegos czasu ale dopiero dzisiaj sie zarejestrowalem poniewaz nosze sie z zamairem kupna( a bardziej to czekam na ostatnie pieniadze) fazerka 600 i w zwiazku z ta sprawa chcialem zadac kilka pytan:

- czy ktorys z was ma trzy kufry przy fazerce? jesli tak to jak sie prowadzi z nimi motorek

- ilu z was jezdzi z pasazerem/pasazerka bo chcialbym wiedziec czy jest wygodnie dla danej osoby

- ilu z was jezdzi z pasazerem/pasazerka bo chcialbym wiedziec czy jest wygodnie dla danej osoby

Witamy na forum :icon_rolleyes:

Ja często jeżdżę z plecaczkiem i ostatnio go (jej) się pytałem czy jest wygodnie to mówi, że jest ok, a dość długie trasy się robi ;)

Tylko teraz pytanie czy mówisz o FZ6 czy FZS600??

o nowym fz6, no moze nie calkiem nowym ale gdzies kolo rocznika 2003 w gore:)

a jak z kuframi sprawa wyglada?

a tak apropos moj imienniku ile dales za swoje cacko?

Ja dałem 6tys. €, bo kupowałem go w salonie w Niemczech...

Ogólnie jeśli chodzi o montaż kufrów to nie ma problemu, bo masz stelaże Givi :bigrazz:

Jak z jazdą to nie wiem, bo będę komplet kufrów kupował dopiero na jesień...

Ja na kanapę mówiłem nie narzekam...

Jak dla mnie i mojego plecaczka jest wygodna... :wink:

Najmniejsze spalanie w FZ6 06r. wyszło mi 4,7L...

Ostatnio jechałem do Poznania i zrobiłem w tą i spowrotem 245km (200km trasa + 45km miasto) i Fazerek spalił mi 5,2L/100km, więc chyba to bardzo dobry wynik?

Jechałem z torbą na tylnym siedzeniu i w trasie nie schodziłem poniżej 130km/h, a momentami było 210km/h, ale średnio tak 145km/h :banghead:

Ile Wam palą sprzęty?

moj to pali za duzo jakos.... najmniej 6,2 udalo mi sie wydusic.... ostatnio na trasie katowice - wroclaw spalil mi sporo ponad pol baku (jakies 15l).... wskazowka byla juz na przedostatniej kresce, na samej stacji migla mi rezerwa.... ale fakt ze Vsr bylo 200km/h... jak odloze troche kasy to przed zima lub na nowy sezon zrobie czyszczenie, synchro i regulacje...... kupie nowa czasze (stara znowu miala spotkanie z asflatem).... i dalej bede szczesliwym posiadaczem fazera

Edytowane przez popek

nie wiem jak nowy...ale z tego co w necie znalazlem to plast bike bodajze sie oferowal na czasze do modeli do 2001 za 250 pln.... moja juz po pierwszym spawaniu wyszla troche nierowno.. wygladalo eksta - wyszlo przy skrecaniu... nawet nie chce myslec jak bardzo krzywa by byloa po kolejnym klejeniu... narazie zlapalem to na jakis metal plynny (predzej peknie w nowym miejscu jak na sklejeniu), ale i tak jest bok ponaciagany maksymalnie zeby dalo rade skrecic....

orientuje sie ktos ile dealer sobie zyczy za czasze ??

Dość mocno mi szarpie jak włączam jedynkę na ciepłym silniku, no i oczywiście dwójka zgrzyta jak włączam na obrotach od 4 do 6 tyś. Czy robiliście jakieś regulacje śrubą przy skrzyni, trzeba ją odkręcić czy przykręcić???

Jest może ktos z okolic Pruszkowa?? Chciałbym porównac zachowanie mojej skrzyni??