Boniek Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Powodzenia z wymianą napędu :flesje:To sie kur... nawymieniałem :PJedyne co poszło normalnie to tylna zębatka. Przedniej za cholerę nie mogę ruszyć, ale to się rozpracuje za pomocą odpowiedniej przedłużki na klucz dynanometryczny :)Poza tym nie mogę dopasować klucza, żeby odkręcić ośkę która trzyma ramię wahacza z ramą. Przerobiłem wszystkie rozmiary klucza od 19 do 22 i albo klucz jest za mały, albo za duży i w ogóle nie wchodzi w otwór w ramie :/ Ktoś ma jakiś ciekawy pomysł? Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 To sie kur... nawymieniałem :icon_evil:Jedyne co poszło normalnie to tylna zębatka. Przedniej za cholerę nie mogę ruszyć, ale to się rozpracuje za pomocą odpowiedniej przedłużki na klucz dynanometryczny :icon_twisted:Poza tym nie mogę dopasować klucza, żeby odkręcić ośkę która trzyma ramię wahacza z ramą. Przerobiłem wszystkie rozmiary klucza od 19 do 22 i albo klucz jest za mały, albo za duży i w ogóle nie wchodzi w otwór w ramie :/ Ktoś ma jakiś ciekawy pomysł? Kup sobie spinkę do łańcucha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Kup sobie spinkę do łańcucha...Genialne i jakie proste :icon_twisted:Wolałbym jednak łańcucha nie rozpinać, przy okazji przeglądając w motocyklu łożyska tu i tam. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Genialne i jakie proste :banghead:Wolałbym jednak łańcucha nie rozpinać, przy okazji przeglądając w motocyklu łożyska tu i tam. Tam nie ma żadnych łożysk. W service manual widać tylko tuleje (prawie tak samo jak w mojej WFM :crossy:).Myślę, że z racji wieku Twojego motocykla nie musisz tam zaglądać. Ja bym zrobił to tak. Stary łańcych szlifierką kątową (bzzzzyk), kupujesz zakuwkę, wymieniasz łańcuch i zakuwasz go na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Tam nie ma żadnych łożysk. W service manual widać tylko tuleje (prawie tak samo jak w mojej WFM :D).Myślę, że z racji wieku Twojego motocykla nie musisz tam zaglądać. Myślę, że w ramieniu wahacza jakieś łożyska by się jednak znalazły :banghead: Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasnyBaniak Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 ja u siebie też bzzzykłem, i Chciałem aby było wzorowo. Nawet w serwisach mówią ze zaciskarki beee a młotek na tak.no i teraz mogę to potwierdzić, najlepsze są najprostsze rozwiązania.po założeniu mam juz 9 tyś. ... A co do zlotu to proponuje bardziej na południu polski. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek_Czeladź Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 ja również byłbym za południem, może jakiś objazd Tatr po Słowackiej stronie, kapitalne widoki :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Jesli jakiś zlot to zapraszam na : http://www.zlot-roztocze.info/ juz dwa fazerki tam będą ja i kolega, jescze znajdzie sie trzeci i mamy zlot fazerków ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Lukimaster miałem wrzucić zdjęcia jak świeci Fazer po modzie, aby świeciły 2 światła, ale nie miałem aparatu... teraz już mam go spowrotem, więc są i zdjęcia ;) W obu reflektorach są fabryczne żarówki Philipsa... :crossy: Prawe mijaniaPrawe+lewe mijania Wygląd jak się świecą oba reflektory jest powalający :cool: Koszt przeróbki ok. 1,5zł ;) P.S.Muszę kupić 2 takie same żarówki, bo prawa świeci na biało, a lewa na żółto :) W sierpniu lub we wrześniu Was zaskoczę jakie światła, będę miał z tyłu :cool: Zaczynam się bawić w modowanie ;) Edytowane 12 Lipca 2007 przez B@rtek Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Dzieki:)No chyba jednak czeka mnie przeróbka :flesje: Ps. faktycznie na drogowych jakos tak mocno na żółty swieci. Umnie tez oryg. zarówki były Philips'a.(Teraz tez mam Philispy ale drogowe Allweather a mijania GT150.)Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 ja również byłbym za południem, może jakiś objazd Tatr po Słowackiej stronie, kapitalne widoki :P Dla mnie obojętne, chętnie objade południowe strony, robimy jeden dzień czy ze spaniem?A w ogóle to się umawiamy czy tyolko gawędzimy do poduszki???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Dzieki:)No chyba jednak czeka mnie przeróbka ;) Ps. faktycznie na drogowych jakos tak mocno na żółty swieci. Umnie tez oryg. zarówki były Philips'a.(Teraz tez mam Philispy ale drogowe Allweather a mijania GT150.)Pozdr.Chyba, że mój aparat pogubił się ze światłem i przez to tak wyszło... :cool: Muszę kupić albo Philipsy BlueVision albo VisionPlus +80% :) Przerabiaj, bo naprawdę warto, a koszt jest żaden :cool: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 W wakacje to chyba na impreze cudem się zbierzemy, każdemu pasuje coś innego. Dwa dni to nierealne, ale dzionek śmigania kilka osób się załapie. Jeśli to n ie ma być pijackie spotakienie, to jqa jak najbardziej mogę się wybrać na połudnoe, zobaczyć co u Pepików w trawie piszczy. Zróbmy listę jakąś, kto się wpisze to jedzie, i pośmigamy w weekend, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Wybiera się ktoś z was na MotoGP do Brna? Jak nie w PL to może u sąsiadów uda się spotkać :) Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamus88 Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Co ile wymienia się rozrząd w Fazerze 600 z 2000 roku?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi