Skocz do zawartości

problem w simku- elekryka (stacyjka)

pawel_p20
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

czesc, mam problem z simem...

Czy mogl by ktos zrobic fotke stacyjki, tak zeby bylo widac kable, ktore odchodza od niej? lub powiedziec mi w ktorym miejscu powinny siedziec kable koloru brazowo-bialy, jeden idzie co cewki butelkowej (wn) a drugi do iskrownika.

Gdy je zewre jest iskra, a gdy nie, to nie ma iskry, jest to w 100%wina stacyjki, tylko nie wiem gdzie te kable podpiac!!

pomocy!!!

czeeeeee

To nie wina stacyjki tylko niewłasciwego jej podpiecia :D

Sprawdz na schemacie (pełno ich w necie) do którego wejscia ktory przewod jest podłaczony i po sprawie . Ze zdjecia raczej mało sie dowiesz bo w tej plątaninie kabli ciezko bedzie cokolwiek zobaczyc ... a schemat bedzie jednoznacznie okreslał jakiego koloru kabel do ktorego wejscia

np http://www.czechpark.com/simson/

z czego wynika ze oba te kable powinny byc podpiete pod wejscie nr 2.

pozdrawiam herflik

czeeee

Tam sa dwa kabelki :]

Nie wyrażnie napisałem ??

z czego wynika ze oba

Tylko dzie to wejscie 2

No chłopie rozbrajasz mnie :| widziałes kiedy stacyjkę ?? bo wiesz jak sie dobrze przyjrzec to kazde wejscie jest na niej opisane!!! :mrgreen: ,a układ skonstruowany jest tak ze przewod od cewki i przewod od przerywacza schodzą sie wlasnie przy wejsciu nr 2 ( nie pamietam czy ono jest podwojne czy potrojne ) natomiast przy drugim wejsciu nr 2 (pojedyńczym) podpinasz przewod biegnący do wyłacznika zaplonu umieszczonego przy manetce gazu .

pozdrawiam herflik

Bo zapewne jeden idzie do cewki niskiego napięcia, platynek i kondensatora na raz, a gaszenie silnika odbywa się przez ich zwarcie z masą.

Nie, nie jest tak.

No chłopie rozbrajasz mnie widziałes kiedy stacyjkę ?? bo wiesz jak sie dobrze przyjrzec to kazde wejscie jest na niej opisane!!! ,a układ skonstruowany jest tak ze przewod od cewki i przewod od przerywacza schodzą sie wlasnie przy wejsciu nr 2 ( nie pamietam czy ono jest podwojne czy potrojne ) natomiast przy drugim wejsciu nr 2 (pojedyńczym) podpinasz przewod biegnący do wyłacznika zaplonu umieszczonego przy manetce gazu .

Jakos nie widzialem zeby byly ponumerowane, w simsonie nie ma wylacznika zaplonu na kierownicy, przynajmniej ja nie mam.