Skocz do zawartości

Yamaha MT 01 ( MT01, MT-01 )

Rekomendowane odpowiedzi

To jest chyba plastik powlekany czyms co wyglada jak aluminium ale pewny nie jestem. Mam pytanie, chce zrobic tez dziury w Airboxie, a raczej dorobic taka pokrywe z blachy nierdzewnej z dziurami. Myslisz ze nie zrobi to zadnej szkody dla silnika? chodzi mi o jakis kurz czy brud z powietrza?

Ja dokupiłem dekiel drugi do airboxa i wyciąłem mam chyba nawet oryginalny mi został po sprzedaży ale według mnie nie warto wycinać korzyść znikomabez PC a nawet z nnim też nie bardzo

Edytowane przez mlubon

Juz sie maluje , podklad polozony jutro przeszlifuje i walne jeszcze raz podkladem a potem kolorek i montaż

no i dupa podkład złazi z cholerstwa jak się wo gule nie trzymał , wygląda jak by sam podkład był jakiś nie taki (stary ??) hmmmm

Edytowane przez trufel

Probwalem oklejac folia samochodowa , ona pod wplywem temeratury wyciaga sie , ale nie kurczy . Wszystko ma swoja wytrzymalosc i nie stety ta folia nie wylozy mi sie w miejscach na srobki tak jak ja bym chcial. Pozostaje tylko malowac.

O hudrografice slyszałem i wiem co to jest , pracuję w tej branży wiec kumam temat ,ale carbonu nie chce . Za dużo nie szaleje , robie tylko tak aby mi sie podobało . Każde swoje moto musze dłubnąć po swojemu :-) :-) ,ale zawsze zmieniam tylko detale .

Panowie,

Czy wiecie coś na temat amorka skrętu? czy coś poprawia ile kosztuje i takie tam?

Panowie,

Czy wiecie coś na temat amorka skrętu? czy coś poprawia ile kosztuje i takie tam?

Na moje w MT nie jest potrzebny amorek skrętu ,zbyteczny gadget do tego motorsa :)

Niestety nie ma opcji amorka skrętu w naszych KODO, szukałem przez jakiś czas kiedy miałem kłopot z shimi, okazało się że wystarczyło porządnie skręcić nakrętkę w główce ramy:) jednak to nie zmienia faktu, że z amorem jest problem

Na moje w MT nie jest potrzebny amorek skrętu ,zbyteczny gadget do tego motorsa :)

mam dwa nieużywane oryginalne wydechy,zewnętrzne osłony wydechów,pierścienie końcowe czarne i srebrne,przednie tarcze cham 3szt. zbiorniczek płynu sprzęgła,zestaw nowych klocków cham w dobrej cenie,i instrukcje po polsku

Witam. Wiem, ze to temat sprzed dwóch lat, ale zapytam sie grzecznie, czy masz jeszcze na sprzedaż oryginalne ywdechy oraz instrukcje po polski do MT-ka? Prosze o odpowiedx na forum. Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Lewa.

A tak w ogóle to przepraszam, iż nie przedstawiłem sie i nie przywitałem. A więc witam wszystkich MT-kowców. Od października tego roku również jestem szczęśliwym posiadaczem KODO z 2006 roku w kolorze czarny mat. Moto jest naprawdę super, banan mi nie złazi z twarzoczaszki, chociaż wyjeździłem nim dopiero trzy baki paliwa. Czekam na wiosnę i suchy asfalt. Muszę wymienić olej, filtry, uszczelniacze w lagach oraz wydechy, ponieważ są strasznie głośne. Są to oryginalne wydechy, skócone i wybebeszone ( o wiele głośniej niż Akrapy, porównywałem) - poprzedni włąściciel tak sobie wymyśłił. Zieją ogniem i strzelają. Jadąc po parkingu hipermarketu w autach wyją alarmy po mocniejszej przygazówce. Z chęcią wymienię na zwykłe oryginały, nawet z moja delikatna dopłatą, nie lubię takiego grzmotu, chociaż wszystkim moim kolegom to sie podoba, poprzednio ujeżdżałem Fazera, XX-a i DL-a, wszystkie były o wiele cichsze. Czekam na ewentualne propozycje wymiany lub odkupienia tłumików. Aha, szukam instrukcji po polsku, może byc skan lub xero, zapłacę oczywiście. Wszystkiego dobrego w Nadchodzącym Nowym Roku, Zdrowych i pogodnych świąt wszystkimMT-kowcom i ich rodzinom, rychłego powrotu wiosny i szerokości na drodze. Pozdrawiam ze śnieżnej Hajnówki. Lewa.