maciej MT01 Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 (edytowane) Panowie, jakiś czas temu pisałem o włączającej się kontroclce sygnalizującej błąd, wydaje mi się że problem się sam rozwiązał. Zrobiło się chłodniej i kontrolka przestała się włączać, wniosek - zbyt luźne linki nie domykają exupa.Mam jeszcze jedno pytanie, czy ktoś może montował amortyzator skrętu? jeśli tak to gdzie można szukać i jakieś koszty? Od początku kiedy dosiadam MT mam kłopot z shimmą, która pojawia się w mniejwięcej od 40 do 120 km/h. Łożysko główki wydaje się być ok, więc nie bardzo mam pomysł na pozbycie się tego. Dokładnie,najpierw sprawdż ciśnienie w oponie,powinno byc 2,5bar,a potem podnieś moto na podnośniku i sprawdż czy łożysko w główce niema luzu,łożysko masz zmienione z orginalnego kulkowego na stożkowe,ale i tak raz na jakiś czas musiałem korygowac pojawiający sie luz.pozdrawim Jeszcze bym sprawdził wyważenie koła,bo mogło sie coś pozmieniac. Edytowane 1 Listopada 2012 przez maciej MT01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 kiedyś , co jest trudno do uwierzenia , bujanie kiery pzreszlo mi po wyważeniu obydwu kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 czołem panowie , tak szukam szperam o tym MTQ i znalazłem coś takiego http://gobarbra.com/hit/new-1d77217cbef43d4515e59e42e50956b5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinas Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Chłopaki możesz komuś podpasuje :)W sumie prawie takie same jak Wasze szpeje :)http://www.scigacz.pl/OV-23XV,wyscigowka,XXL,19472.html Cytuj ...to nie motur, LECZ TWA BANIA ...WYMAGA... tuningowania!https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 dość ciekawa konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eda Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Trochę po za tematem (którego tak i tak nie ma ) ale kolejne słowa uznania za przeróbkę tłumików przez kolegę Edzia z firmy EDHAUST.Zamontowałem przerobione i jest pięknie,aż chce się jeżdzić,choć pogoda niezbyt dopisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mt01dominik Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Witam! Pierwszy raz wypowiadam sie na tym forum. MT01 posiadam od maja tego roku. Przesiadlem sie z Yamahy R1 2007. Zmiana kolosalna ale jestem zadowolony. Jak tam kolego Eda? Edziu wstawil ci w koncowki wydechow te rurki o ktorych mowilem? ja dorobilem sobie rurki o srednicy tych chromowanych lejkow i jest super. Basowy konkretny dzwiek tak jak powinno byc. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy MT 01! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eda Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Dominik-mam końcówkę wydechu o śr zew..42 mm,co w stosunku do oryginału 35 mm jest już znaczącą różnicą.Jeżeli do tego dodamy brak kata,likwidację przegród w tłumiku i średnicę wew.rury perforowanej w granicach ( nie mierzyłem ) 48-50 to dla mnie efekt jest zadowalający-a podobno ma być po jakimś czasie lepiej.Ja jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 (edytowane) nic tylko walić kloce po asfalcie .Ech kiedy ja sprzedam tego VN 2000 i kupie to wymarzone i wyśnione cudo , jezu już mi się śni po nocach hehehe Edytowane 3 Listopada 2012 przez trufel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eda Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 trufel-normalny objaw-znaczy się ,że jesteś zdrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Dzięki!Na bank posprawdzam:) Dokładnie,najpierw sprawdż ciśnienie w oponie,powinno byc 2,5bar,a potem podnieś moto na podnośniku i sprawdż czy łożysko w główce niema luzu,łożysko masz zmienione z orginalnego kulkowego na stożkowe,ale i tak raz na jakiś czas musiałem korygowac pojawiający sie luz.pozdrawim Jeszcze bym sprawdził wyważenie koła,bo mogło sie coś pozmieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 maciej MT01 czyżbys sprzedawał swojego intruza i wracał z powrotem do MT01 ? bo zdaje się twój wózek stoi na alledrogo :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej MT01 Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 maciej MT01 czyżbys sprzedawał swojego intruza i wracał z powrotem do MT01 ? bo zdaje się twój wózek stoi na alledrogo :cool: Mam taki cichy plan,że jak sprzedam intruza to wróce do MTeka,najchętniej w STAGE III :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 hehehe , skoro ludziska wracają do tego sprzęta to musi coś znaczyć ten Sprzęt :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej MT01 Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 To jest bardzo specyficzny sprzęt,wzbudza skrajne emocje i albo sie go kocha albo niemawidzi,ale npewno nie można byc wobec niego obojętnym :wink: Chociaż nie jest to jakos wściekle szybki sprzęt,może też niezbyt praktyczny ale ma w sobie to coś czego inne sprzęty nie mają.Miałem już wiele różnych motocykli ale MTek utkwił mi w pamięci najbardziej.Najbardziej to by mi pasowało zatrzymac obecny sprzęt i dokupic MT 01 STAGE III,ale niestety nie stac mnie na to :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi