pozdro600 Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 witam!zastanawiam sie nad kupnem aprilii rs 250!jesli ktos mial moze taki motor to prosba zeby sie podzielil doswiadczeniami jesli chodzi o koszt utrzymania.interesuje mnie generalnie koszt remontu silnika bo to jest dwusuw wiec raczej okres miedzyremontowy ma prawo byc krotki. koszty czesci generalnie bo z tego co wiem to siedzi tak suzukowski silnik ktory napedzal kiedys suke RGV250.czekam na info, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloko Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Witaj! Kiedyś coś czytałem na temat Aprili RS 250 i szczerze mówiąc były to same negatywne opinie... :? A to, że dużo spala - wiadomo 2T i przy takiej pojemności, duż wibracje, no i remontu przynajmniej co 30 000 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 30 000 wyjeździć między remontami to już dobrze :) do rs125 tłok ~400zł czyli tutaj x2 więc koszt remontu około 1000zł (wiadomo rozne pierdoły, zależy jeszcze jaka firma, czy sami zmieniamy czy servis itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Jak sie nie myle wczesniej Bandita 400- teraz Aprilia 250?? Nie dosc ze drogie, to jeszcze awaryjne, czesci tez nie tanie- chyba ze kolega na tor??Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 19 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 aprilia jest po prostu w okazjonalnej cenie(5500 za '99) i mi sie calkiem podoba bo ma dobre sportowe podwozie i jest lekka i zastanawialem sie po prostu czy sobie nie kupic jako drugi motor na jakis czas, bo jest dosyc fajna 139 wagi i v2 w dwusuwie - slyszalem ze troche lata. poza tym na razie mnie nie stac na sporta z prawdziwego zdarzenia(chodzi o jakies 600/750 powyzej '00) wiec po prostu rozwazam rozne mozliwosci.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Musi byc powyzej 2000 roku?- Moj brat udowodnil paru "scigantom" ze na torze na Litwie jego VFR 750 z 1995 roku wcale nie jest gorsza od CBR 929, albo od GSXR 1000:-)))))- niezle sie zdziwili.Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGriff Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Nie bierz 250 zje Cie jej tankowanie, lepiej jakiegoś GPZ poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oie Master Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Moja rada - nie pakuj sie w dwusuwa, szybko sie nagrzewają, mała trwałość i elastyczność silnika i jeszcze trudno ją sprzedać potem. :) Dozbieraj do 6000 zł, spokojnie kupisz jakąś starszą 600, np CBR PC 23.GPZ, FZR itp. :twisted: POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi