ural_zgora Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Moze ktos potrzebuje taki gadżecik do swojego sprzetu:http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=68375812 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Fajny gadżet, gdyby nie koszmarnie niska wydajność ładowania takich urządzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 wypas sprawa, ale jak nie pokopie sobie motocykla to potem nie czuje ze jade :) :P to jako prądnica ma 100W i 12V, a P=U*I , czyli 100W=12V*XA czyli XA=100W/12V czyli ta prądnicz daje prąd około I=8,3A ?? a ja mam u siebie pradnice P=55W i U=6V czyli I=9.2A (jak sie myle niech ktoś poprawi)czyli moja przy maksymalnym obciążeniu daje więkrzy prąd ale za to mam mniejszą moc , jak sie ma moja prądnica do tej na allegro?akie znaczenie ma 6 i 12 V ? na co mam patrzeć aby mówić która prądnica jest "lepsza" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Patrz w ten sposób: prądnica daje 100 watów. Policz, ile bierze jazda na światłach (pozycja z przodu, mijania lub drogowe, żarówka z tyłu, czasem kierunki). Do tego musisz mieć na zapłon, mechaniczny trochę bierze i ładowanie akumulatora, coby nie było takiej sytuacji że użyjesz klaksonu i....silnik zacznie hamować. :mrgreen: A fajnie jest mieć żarówkę H4 zamiast standardowej, bo fajnie jest coś widzieć w nocy. Akumulator też musi dostać swoje, żeby później można było go odpalic dynamorozrusznika. Mam tzw mieszane uczucia, może ktoś mnie oświeci i rozwieje wątpliwości. :) EDIT: Znalazłem już informację, minimalna moc stała alternatora Jawy to 210 watów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi