zomb Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Chyba macie racje... Obawiam sie ze po przesiadce ze szkoleniowej 250cc to Kawasaki ZXR 750 by mnie poprostu zabilo... Wiec zaczne moze faktycznie od jakiegos 500-600' date=' to i tak bedzie spory kop w porownaniu do tego na czym sie uczylem... [/quote'] Siema Wiesz to wszytsko zalezy,jezeli nie jestes wariat to poradzilbys sobie z ta ZXR,rowniez znam kolesi ktorzy zaczynali np od R6 i spokojnie daja rade i sa zadowoleni ze wybali odrazu takie mocne sprzety.Twoj wybor :) Jezeli mialbym Ci cos polecic z 500,to tylko Honde CB500najlepszy z piecsetek,uwierz mi ze to juz konkretnie zapierd...,znajomy ma i tez wazy ok90kg daje rade i sobie chwali. Z 600 moge Ci polecic XJ600 sam taka mialem i naprawde super sprzecik,zero awarii,fajne moto na miasto i poza :P No chyba ze Bandita,na forum jest duzo o B6 wiec poczytaj,tylko niewiem czy za 7,8tys kupisz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEH Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 nie no walne Ci zaraz tylko nie bij za mocno...:)teraz szczerze: polecam xj bo sam jej uzywam i jestem bardzo zadowolony. nie mam absolutnie zadnych problemow (odpukac). przyjemnie sie jezdzi, malo pali i wogole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltic Opublikowano 18 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 No to chyba wybiore ta Honde CB500, zdam sie na Wasze doswiadczenie z tym motorem... no i jeszcze faktycznie starczy na jakis kombinezon i kask :) Jak nabiore doswiadczenia to pomysle nad tym moim wymarzonym Kawasaki... w sumie wariat nie jestem, lepiej nie ryzykowac, wkoncu to ladnie ponad 100 KM miedzy nogami :P dzieki piekne za naprowadzenie, mam nadzieje ze znajde jakis dobry rocznik tej cb500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Ja postanowiłem wesprzeć dwóch kolegów, którzy polecają XJ 600 Diversion :) Ja również miałem taki motocykl przez trzy sezony i zrobiłem na nim 30 tys. zupełnie bezawaryjnych kilometrów :P Serwis i cześci nowe oraz używane sa dostępne bezproblemowo i nawet w sklepie WSZYSTKO PO 4 Zł :)Bogaty wybór akcesorii dodatkowych itd :P Gorąco polecam ten sprzet, bo jest w czym wybierać, mozna trochę ogrymasić i ceny sa atrakcyjne ;) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltic Opublikowano 18 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 No to sie zdecydujcie wkoncu co jest lepsze na poczatek 500 czy 600cc? Cholera to powazna decyzja, pierwszy motor kupuje sie tylko raz w zyciu i chcialbym go milo wspominac :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Wybierz ta ktora Ci sie bardziej podoba,ogulnie motocykle sa podbne,wiekszy wybor masz w Xjtach,aha jezeli zdecydowalbys sie na Xj to jeszcze wersje z owiewka czyli S lub golasa wersja N.Zdecydowanie polecam wersje z owiewka S. Ja z tych dwoch motocykli bralbym oczywiscie Xj :) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gixer Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Witam !!W ZXR 750 tez sie kiedys kochalem, a jak zobacyzlem go w "mlodych wilkach" to jeszcze bardziej o nim marzylem wiec Cie rozumiem, ale dzisiaj juz wiem ze bym go nie kupil. Jest bardzo twary na nasze drogi(jezdzilem nim troche)i jak rozmawialem z chlopakami z serwisu to nie wypowiadaja sie o nim dobrze, a mowia ze jak maja w nim cos robic to im rece opadaja. Czesto odwiedzam ich serwis bo jest na moim osiedlu i czesto widze jak stoi ZXR u nich i zawsze cos w nim poszlo, wiec odradzam Ci go.A teraz przejdzmy co ja bym Ci proponowal :) wiec mysle ze jezeli masz cos w glowie to napewno 750 nie bedzie za duzo, a jesli wolisz mniejszy to nie baw sie w 500 bo po tygodniu Ci sie znudzi(nie chce obrazac 500-setek :P ). Za te pieniazki mysle ze kupisz juz CBR 600 F2 albo GSXR 750 W CBR jest bardzo leciutka i nawet jak na 600 porywcza no i to Honda wiec jak kupisz ja w dobrym stanie to bedziesz jezdzil i jezdzil :P Co do GSXR to mialem 1100 W i bylem zadowolony jak na kolosa fajnie sie prowadzil i byl wygodny wiec mysle ze 750 bedzie jeszcze lepeij sie prowadzil Jak bym mial teraz taka kwote i swoje doswiadczenie z tymi motorkami to tak bym wybral ;) bo jezdzilem na tych motocyklach i wiem ze to by byl dobry wybor No ale wybor nalezy do Ciebie :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltic Opublikowano 18 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 dzieki piekne Gixer, za naprawde konkretny post z bardzo konkretna rada :) Swoja decyzje jeszcze przemysle, zobacze co jest fajnego na allegro i gieldach, wole nie kupowac nic pochopnie... btw. na co powinienem przedewszystkim zwrocic uwage kupujac np. to CBR albo XJ'a ? mam na mysli oczywiscie stan techniczny, co tam sie moze najpredzej zepsuc? ew. odpowiedzi formulujcie jak do kompletnego laika, bo dopiero sie ucze bawic w te klocki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gixer Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Powiem Ci ze w Suzuki czesto leca tarcze przednie, maja luzy jeszcze szybko leci tylny amortyzator,to tyle wiem co do GSXR a co do reszty to Ci nie pomoge bo tez malo wiemAle jak chcesz to moge sie zapytac chlopakow w serwisie i oni napewno beda wiedzieli co w ktorych motocyklach sie sypie Jak masz jakies pytania to pisz na mojego meila a ja postaram sie odpisac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltic Opublikowano 19 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Po glebokim namysle zdecydowalem sie ze moim pierwszym motorkiem bedzie Honda NTV... niby ma 650cc ale przez wal kardana wypada nawet troche slabiej niz Bandit... za to jest niezawodna i nie do zdarcia :) chyba w sam raz :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 No w sumie NTV tez dobry sprzecior jest,a wogule nie bralismy go pod uwage.Honda to Honda do tego z kardanem to juz wogule :) Pochwal sie jak juz kupisz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltic Opublikowano 19 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 no ba, pewnie ze sie pochwale... tylko niech mnie najpierw z woja wypuszcza :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sitek Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 czesc. Ja na poczatek kupilem Honde NTV650.Fajny sprzet.Na poczatku byl dlawiony i juz wtedy wydawal mi sie szybki,potem go oddlawilem i byl juz super szybki, a potem przejechalem sie gsxr 750 i stwierdzilem ze na poczatek honda NTV jest fajna i nie jest zabojczo szybka.Uwazam ze jest w sam raz.Ma 57 km.Dobry motor do nauki i do pojerzdzenia.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 jesli szukasz plastika na poczatek do odpowiedni by byl GSX-F nie mylic z GSX-R 86 koni trroszke ciezki akurat na poczatek Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kevin11 Opublikowano 26 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 Może mi też coś poradzicie,a mianowicie:Jestem zdecydowany na kupno jakiegoś małego motorku o poj. 125cm, chce go zarejstrować na 50-tke. Z tego co widziałem są 3 opcje: Honda NSR Honda CBR RR Aprilla RS Rocznik koło 97-2002Do ktorego sa tansze czesci? Ktory lepiej chodzi? Ktory jest mniej awaryjny, ktory ma lepsze osiagi? Który z nich poradzilibyście i jak wygląda sprawa zarejstrowania na 50-tke? Słyszałem że trzeba iść do rzeczoznawcy sądowego i powiedzieć że tłok był zmieniony itd..? Dzięki za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi