hormon Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Witam , Dziś o 9 wraz z kumplem (Yamaha Yz 250f) Wyruszyliśmy na zawody Amatorskie w Motocrossie które odbywały się w Zaborowie (Leszno) . Były to pierwsze zawody jakie tamtejszy klub organizował wiec zaczęło się wszystko z drobnym poślizgiem , Tor był bardzo suchy i było na nim dużo luźnego piachu , Strażacy wylali na niego pełno litrow wody i było troche lepiej ale ciągle było kupe luźnego piachu . Pierwszy raz w zyciu byłem na tym torze i pierwszy raz startowałem w jakis zawodach . Moja YZ 80 na wykończonych oponach za bardzo nie przepada za takimi torami ale co tam , MX jest MX i tu tor dyktuje warunki. Startowałem w klasie Amator do lat 30 moja yz była najmniejsza w stawce tej klasy było kilka 125 i same 250f i 450f na pewno tez ktoś miał :] Ale mowie co tam lepiej przegrać ze starszymi niż mam dostać baty od młodzików a i tak się w tamtej klasie wiekowo nie mieściłem. Zaczęło się o 11 Pierwszy trening przejechałem go lajtowo , drogi kilka gleb , Start dla mnie cos pięknego podjeżdżam do GUMKI :];] Wybrali sobie pozycje żeby ladnie wejść po dużym , Rozglądam się na boki same 4 takty 250 i 450 czuje się jakis maly ( w tej klasie tylko ja startowałem na takim maleństwie ) Widze tabliczke 15 zaraz 5 i rura dupa Falstart :] drugi raz to samo , za trzecim poszli , Naprawde piekne uczucie stoje przed ta gumka wpatrzony w nia . nie slysze wogole swojego moto , slysze za to ryk 4 suwów . . Strasznie nerwowo jeździłem w 1 finale , , manete caly czas kręciłem na maxa , Chciałem w tej stawce wypasc jak najlepiej , Dawalem z siebie wszystko tylko czasami zapominałem o mojej tylnej oponce i o warunkach na torze kilka razy się gleblem , ale zaraz szybko pozbierałem się i jechałem dalej . Troche przesadzilem , zapomniałem o tym ze mx to nie tylko Maneta na maxa . Dojechałem na koncu stawki chyba przed ostatni :] Chwila przerwy , Kolej na 2 Final ide po moto spuszczam z stojaka kopie i qrde zonk kick starter wysiadl –tzn zębatki . Popukałem , włóczyłem bieg po pchałem i zadziałał podjeżdżam do gumki startowej , musialem gasci moto , zapalam i znow samo , popukałem popchałem i zadziałał , Poszli zaczął się 2 final , Wiedziałem dobrze ze jak się glebne to mogę nie skończyć zawodów. Bardzo mnie to zmotywowało .Jezdzilem rozwaznie ze spokojem , ale manete tez starałem się mieć na maxa . Kilku wyprzedziłem , z jednym się stuknelem łokciami w locie . Robie kolejne lapsy i widze stoi koles z plakietka 2 no to mowie już niedługo , wysiadałem już kondycyjnie na hopach moto wyrywalo mi kierde z rak . Jednak jechałem nadal spokojnie i rozwaznie .Jednak na pewnym łuku Wbilem sie przednim kolem w wal który wydawal się być ubity i skończyło się gleba . Podnosze moto i dupa , wyprzedzil mni jeden kolos i wreszcie odpaliłem moto . Do mety jechałem już bardzo rozważnie. Jest wreszcie dojechałem , opadałem już z sil ale było Warto . Skończyłem zawody na zaszczytnym 16 miejscu na 19 startujacych :] Mój kumpel Walec (Yamaha YZ 250f zajął 3 miejsce ] w tej samej klasie co ja , W klasie Zawodowiec startował Bartek Ogłaza który obydwa biegi finałowe Wygral , Chłopak naprawde wymiata jak widział ze już jest daleko z przodu za rywalami na hopach robil to co najbardziej lubi FMX , sam balem się cos wykręcić :] Zawody uwazam za udane, Nie byłem ostatni w tej stawce i to dla mnie sukces :] Moglem od razu jeździć rozważniej itp. I na pewno było by lepiej . Ale się rozpisałem takie to ja referaty do budy pisze :] Nie smiejscie się zemnie ze się tak podniecam ale naprawde banana i pach w oczach mam do teraz :] O 22 zapodam jakimis Fotkami :] * Yamaha piszemy przez "h" - Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 no gratuluje ... sam mam ochote wystartowac w jakis zawodach...czekamy na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Eee stary jak nie jestes ostatni to juz cos Gratulujeeeeeeee :) i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 no to widze ze jestem jednym z ostatnich ktory nie bral udzialu w zawodach (ale ze mnie dinozaur :) ) ale obiecuje ze na wiosne jezeli sprzet pozowli to sie zmieni. Gratuluje miejsca :P pozdro p.s. hormon na gg omowimy techniczne szczegoly bo jestem ciekaw :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 No to gratulacje Hormon.Na większym moto chyba byś jeszcze lepiej zawalczył, może czas na zmiany. :?: Start w zawodach to już nie przejażdżka z kumplami.Wiem bo w ten weekend też zaliczałem swój pierwszy występ.I też na początku jechałem bardzo nerwowo i na maxa aż w końcu spuchłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Gratulacje występu, to musi być wielkie przeżycie. Na serio nie dziwie Ci się, też bym się tak podjarała i pewnie bym nie zasnął :) Ja chciał bym wystartować na cross country :!: bo na MX jestem za Cienki w uszach :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 BaRy i ktory byles ja w przyszlym sezonie startuje:) obyyyyy wrrrrrrrrrr :) :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 BaRy i ktory byles ja w przyszlym sezonie startuje:) obyyyyy wrrrrrrrrrr :) :oops:Ja startowałem w CrossCountryW pierwszym dniu 7 na 21 bo gleba była i wyprzedziło mnie 8 zawodników a dogoniłem tylko 6.W drugim 5 na 23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Gratuluje!! Jak na początek to wg mnie bardzo dobrze. Ja na swojej DT 80 nawet nie myśle o takich rzeczach hehe. Ale jak mi się uda to w tym roku wezmę udział w pogoni za lisem :twisted: . Jest juz moze termin ustalony?? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Gratuluje :)Eee stary jak nie jestes ostatni to juz cos narazie chodzi o to zeby sie uczyl a nie jezdzil na hama i sie zabil za miesiac gdzies, i miejsce jeszcze sie nie liczy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Panie wrobel to co napisalem nie bylo ironiczne tylko to byly szczere gratulacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Hormon:1. Gratuluje! Mimo przygod ten wynik mozesz uznac za rewelacyjny i masz sie czym pochwalic2. Przez takie posty bardzo sie ciesze ze to forum istnieje :) . Swietnie to opisales, az sie kurde wczulem jakbym tam byl :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Nie no zajebiscie...az chce mi sie startowac kujpie chyba nie 500 :P lecz 125 lub 250 :) no moze sie kiedys spotkamy:) w zawodach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 16 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Dobra ludu zaraz beda fotki tylko wrzuce na stronke . Co prawda nie beda za rewelacyjne bo brat ( foto ) dostal oprucz aparatu inna fuche zobaczycie na fotach . NIe moglem wytrzymac i pochwale sie czyms :] Jakos smiesznie wyzsedlem ale to bylo robione po zawodach wiec wiecie, ja tam sie i tak nie licze :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 NIe moglem wytrzymac i pochwale sie czyms :] No no jest sie czym pochwalic :) . A Ogłaza robil jakis pokaz FMX czy tylko startowal i robil sobie fotki z ludzmi? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi