Aniol Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Witam Przeglądając strony na temat mojego motorka, znalazłem stronę importera JAWY. W ofercie JAWA 350 typ 640 (i wariacje na jej temat), znalazłem adnotacje, że w Polsce nie ma możliwości rejestrowania dwusów. Jeśli to prawda to co mają powiedzieć właściciele niektórych skuterów i np. nsr'ów? Czy ktoś jest w stanie wyjaśnić aktulany stan prawnym (dotyczący motocykli) w tym naszym pięknym kraju-raju? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 staryyyy. Nie ma takiej możliwości. To jest kompletna bzdura. Jesli mozesz to daj link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniol Opublikowano 13 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Na stronie jest czarno na białym, a raczej biało na pomarańczowym: http://www.plastcar.pl/produkty.htm ale ta firma to jakaś ściema, bo handlują wszystkim jak to moja babcia mówi: "mydłem, widłem i powidłem" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 dziwne... moze jest okreslona jakas pojemnosc dwusuwa do ktorej mozna rejestrowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 O ile sie dobrze orientuje to zabronione jest rejestrowanie dwusówów bez dozownika oleju... Ale to jedna z wielu zasad z polskiego prawa o ktorych nikt nie wie i nie przestrzega bo komu to przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Z tego co ja wiem to nie można rejestrować ale dwusuwowych samochodów........ :?: :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maeko Opublikowano 13 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2005 Mozna!! Można rejestrowac każdy dwusów w Polsce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 O ile sie dobrze orientuje to zabronione jest rejestrowanie dwusówów bez dozownika olejugdyby tak bylo to zaden komarek, mz itp. nie przechodzilyby badan technicznych bo mechanicy jednak by sie bali ze wtopia Z tego co ja wiem to nie można rejestrować ale dwusuwowych samochodówniemozliwe ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 było tak, ze nie mozna było rejestrowac aut z silnikami dwusówowymi - nie wiem jak jest teraz. Motocykle zawsze mozna było rejestrowac bez wzgledu na cykl pracy silnika!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 było tak, ze nie mozna było rejestrowac aut z silnikami dwusówowymi no to nie iwem kiedy , przeciez kiedys jezdzono tylko trabantami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 gdy jezdzony "tylko" trabantami to mozna było rejstrowac dwusówowe auta - było ich bardzo duzo, ale w latach '90 z uwagi na ochrone srodowiska wprowadzono zakaz rejestracji aut z silnikami dwusówowymi - tak ciezko to zrozumiec??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marshall Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Chodziło o to, że wyrejestrowany dwusów nie mógł być ponownie zarejestrowany. Natomiast nie miało to nic wspólnego z przejestrowaniem pojazdów na zasadzie umowy kupna - sprzedaży. Pojazdy nowe np. motorowery były zwolnione od tego, ale cała sprawa dotyczyła raczej samochodów......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 cała sprawa dotyczyła raczej samochodów.........Nie raczej! Tylko samochodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 cała sprawa dotyczyła raczej samochodów.........Nie raczej! Tylko samochodówzeby zarejstrowac po raz pierwszy 2 sua musi on spelniac unijna norme E2 na motocykle ktora weszla 1 czerwca b.r oczywiscie ministerstwo ma to w d. a wydzialy komunikacji nic niewiedza wiec wszystko dalej na starych zasadach :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hausi Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Po prostu ktos kiedys wymyslil przepis do ktorego nikt sie nie stosuje i wszyscy sa zadowoleni a najlepiej to isc i sie spytac w wydziale komunikacji ;):D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi